Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναβαθμίζεται το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας με δαπάνη από ΕΣΠΑ

Υπογειοποίηση των γραμμών της ΔΕΗ, ζώνες πεζών και ιδιαίτερα για ΑμεΑ, αντιολησθηρές πλακοστρώσεις με δάπεδα υψηλής αντοχής κ.ά.

|> Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Νίκαιας με στόχο τη λειτουργική αναβάθμιση της πόλης. Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου, το κόστος του έργου είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.764.896 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Μεταξύ των παρεμβάσεων περιλαμβάνεται υπογειοποίηση των γραμμών ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, ζώνες πεζών για ανεμπόδιστη κυκλοφορία κυρίως των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, αντιολησθηρές πλακοστρώσεις με δάπεδα υψηλής αντοχής. Ακόμη προβλέπεται ομοιόμορφος φωτισμός σε  όλο το μήκος της διαδρομής των πεζών, με την τοποθέτηση φωτιστικών ιστών, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, δενδροφυτεύσεις νησίδων και σύγχρονος λειτουργικός εξοπλισμός όπως παγκάκια και μικροί κάδοι απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Βασική προτεραιότητά μας είναι η αισθητικός και λειτουργικός εκσυγχρονισμού του Δήμου μας μέσα από συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Νίκαιας με αναβαθμισμένους δρόμους, πεζόδρομους και πράσινο, ένα Ιστορικό Κέντρο που θα συνεισφέρει στην τοπική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης. Ο σχεδιασμός της ανάπλασης έγινε μετά από μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης και των αναγκών της περιοχής  και σ’ αυτό συγκαταλέγεται και το σύγχρονο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Νίκαιας που θα αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: