Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού “εξαγριώνουν” τους αντιρρησίες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 13/07/2021

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Μόνον εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, σινεμά, θέατρα – Μποϋκοτάζ στην αγορά

|> Άρχισε πάλι να καλπάζει ο κορωνοϊός και με την ινδική μετάλλαξή του, “σημαδεύει” κυρίως τους νέους ανθρώπους – κάτι που υποχρεώνει τις κυβερνήσεις των κρατών να λαμβάνουν μέτρα προστασίας του πληθυσμού. Και το “χτύπημα” για την Ελλάδα -κατά τους λοιμωξιολόγους- αναμένεται “άγριο”, εάν και εφ΄όσον η πολιτεία δεν λάβει ανάλογα μέτρα.

Και ενώ χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας σε τηλεοπτικό μήνυμά του, κάλεσε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν, όπως το ίδιο κάνουν και οι επικεφαλής άλλων κομμάτων, εμφανίζονται οι “αντιρρησίες” να συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, με συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα έξω από τη Βουλή και δυναμική εκστρατεία κατά του εμβολιασμού! Συγκεκριμένα, απειλούν ότι στις 30 Ιουλίου θα μποϋκοτάρουν την αγορά τροφίμων και καυσίμων, ενώ οι πολίτες θα σταματήσουν να πληρώνουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ κ.ά. (σ.σ. Στο τέλος του κειμένου αναρτάται η σχετική ανακοίνωση όπως ακριβώς διανέμεται μέσω διαδικτύου).

>> Κυριάκος Μητσοτάκης «η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων». Αλλά: «Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες».

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε μονάδες ειδικής φροντίδας ηλικιωμένων και όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου, στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παροχή κινήτρων για εμβολιασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, και τέλος ότι από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Οι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τον εμβολιασμό είναι:

  1. Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου.
  2. Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.
  3. Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.
  4. Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού, ενώ τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

Η ανακοίνωση των “αντιρρησιών”, όπως ακριβώς διανέμεται στα socila media:

Έλληνες στις 30 ιουλιου όλοι μαζί και 6600οσοι και παραπάνω μέχρι τώρα επαγγελματίες οδηγοι έχουν κάνει συμφωνία μαζί με 4.655.000 μέχρι στιγμης πολίτες ότι η επαγγελματίες οδηγοι θα κλειδώσουν φορτηγά για μη τροφοδοσιες σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα και πολλά άλλα…και οι πολίτες σε λογαριασμούς ρεύματος έμφια ΕΦΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ αεροπλάνα και καράβια δεν ξαναπατανε μέχρι η “κυβέρνηση”να πάρει ότι υπάρχει στην ζωή μας πίσω και να πει στα ίσα στον κόσμο ότι κορονοιος πλέων δεν υπάρχει στην ζωή μας και ότι η μετάλλαξη Δ πλέων είναι για όλους μόνο ένα θεού θαύμα το οποίο δεν πειράζει ούτε καν τις ευπαθείς ομάδες και γύρναμε από 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗ Η ΤΑΞΊΔΙ…ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΆΞΗ ΤΟΤΕ ΑΠΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΣ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΞΗ ΠΛΕΩΝ Η ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΔΙΏΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΠΑΤΉΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙ… ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙΣ(((NO MPOLI)))ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ……..ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΦΟΥΛ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΦΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑΞΙΔΙ ΠΗΓΑΊΝΑΤΕ….. ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΣΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ…ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΝΑ ΨΩΦΙΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΗΤΕ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΟΔΗΓΟΎΣ ΗΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ…ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: