Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπό διαμόρφωση η παραλία Βοτσαλάκια – Ελπίδες να γίνει προσβάσιμη και ως πλαζ*

Εκτεταμένες εργασίες πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες από τον Δήμο Πειραιά και το έργο ανάπλασης αναλαμβάνει ανάδοχος

|> Μεγάλη παρέμβαση για τη διαμόρφωση και τον καθαρισμό της παραλίας Βοτσαλάκια, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να είναι έτοιμη η παραλία να υποδεχθεί δημότες και επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι εκτεταμένες αυτές εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς η παραλία Βοτσαλάκια έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές τον Δεκέμβριο του 2021, που το καιρικό φαινόμενο ‘’Ζορμπάς’’, κατέστρεψε τα γήπεδα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Δήμος Πειραιά θέλοντας να είναι η παραλία της πόλης στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και μέχρι να ξεκινήσει το μεγάλο έργο για τη συνολική ανάπλαση της παραλίας τον Σεπτέμβριο, προχωρά με το σύνολο των δυνάμεων του Δήμου, με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό στη διαμόρφωση της δημοφιλούς παραλίας της πόλης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  σε δήλωσή του αναφέρθηκε στις εργασίες,  καθώς και στο μεγάλο έργο για την ανάπλαση της παραλίας. Και είπε:

 «Ο Πειραιάς διαθέτει δύο παραλίες την Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια, οι οποίες όπως είναι γνωστό,  είναι κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι παρεμβάσεις μας. Επιπλέον, στα Βοτσαλάκια τον Δεκέμβριο του 2021 είχαμε εκτεταμένες ζημιές, καθώς το  καιρικό φαινόμενο «Ζορμπάς» στο πέρασμά του διέλυσε τα γήπεδα, τα τοιχία, τον περιβάλλοντα χώρο.  Τα προβλήματα ήταν πολλά και από τότε κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αναδιαμορφώσουμε την παραλία μας για να είναι  στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι η δημόσια λογιστική έχει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, επιτύχαμε να έχουμε ανάδοχο για το μεγάλο έργο της ανάπλασης στα Βοτσαλάκια, προϋπολογισμού 1.000.0000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου θα αλλάξει συνολικά η όψη στην παραλία, θα μετακινηθούν τα γήπεδα, θα αναδιαμορφωθεί η παραλία, η οποία θα γίνει πιο όμορφη, πιο λειτουργική, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Σε λίγες ημέρες υπογράφουμε με τον ανάδοχο, παρόλα αυτά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και να αφήσουμε την παραλία μας στην υπάρχουσα κατάσταση. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην παραλία Βοτσαλάκια και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη εικόνα, μέχρι να μπει ο εργολάβος και να αλλάξει το τοπίο συνολικά,  ώστε να έχουμε μια παραλία αντάξια για τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες μας».

(*)…προσβάσιμη και ως πλαζΔηλαδή, να είναι δυνατή η είσοδος και η έξοδος από τη θάλασσα. Έστω, με κάποιον ξύλινο διάδρομο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: