Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φιλανθρωπικές δράσεις από την ΚΟΔΕΠ και δημοτικές κοινότητες

Σε φιλανθρωπικές δράσεις προβαίνουν παράγοντες του δήμου Πειραιά και δύο εξ αυτών είναι το πασχαλινό γεύμα αγάπης για τους άστεγους και η διανομή τροφίμων σε 300 αδύναμες οικονομικά οικογένειες της Α΄ και Β΄ δημοτικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, πασχαλινό γεύμα αγάπης για τους άστεγους διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία της πρόεδρου Κορίνας Λαουλάκου.

Το Μεγάλο Σάββατο  θα προσφερθεί στους άστεγους που βρίσκονται στο λιμάνι και στους φιλοξενούμενους στον  Ξενώνα Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π. ‘’Η Ανακούφιση’’,  πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρξει παραδοσιακό αρνί και εδέσματα.

Το κόστος της κοινωνικής αυτής δράσης, θα καλυφθεί από μέρος των εσόδων του Bazaar Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ‘’Βήμα FM’’, για την ενίσχυση των απόρων του Πειραιά.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε: «Αυτές τις Άγιες Μέρες, διοργανώνουμε γεύμα αγάπης για τους άστεγους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ξενώνα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. ‘’Η Ανακούφιση’’, προκειμένου να νιώσουν θαλπωρή. Είμαστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον, παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο να κάνουμε την καθημερινότητά τους πιο ανθρώπινη. Καλό Πάσχα σε όλους».

Εξ άλλου, εν όψει του Πάσχα διανεμήθηκαν σε 300 αδύναμες οικονομικά οικογένειες του Πειραιά, περισσότεροι από 3 τόνοι οπωροκηπευτικών μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Νικήτα Γκόλφη.

Τα οπωροκηπευτικά προϊόντα ήταν χορηγία των προέδρων και των δ.σ. της Α΄ Λαϊκής Αγοράς και του προέδρου του Συλλόγου Παραγωγών της Α΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά.

Η διανομή, πραγματοποιήθηκε 7 και 8 Απριλίου στον χώρο της Α΄ δημοτικής κοινότητας, με την εθελοντική συμμετοχή κοινοτικών συμβούλων και δημοτών της πόλης.

Στην Δ’ δημοτική κοινότητα, ο πρόεδρος Τάσος Πούλος διένειμε δωροεπιταγές, με τις οποίες έχουν τη δυνατότητα αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας να προμηθευθούν βασικά αγαθά. Επίσης επισκέφθηκε τα Δ1 και Δ2 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και προσέφερε στα μέλη τους πασχαλινά τσουρέκια και γλυκά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: