Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φωταγώγηση του Δέντρου και δωροεπιταγές στα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Την επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Πειραιά, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον πεζόδρομο της Δραγάτση.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά δημιούργησε εορταστική ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια.

Ο δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε:

“Η νέα Δημοτική Αρχή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πόλη μας και το κέντρο, αλλά και οι συνοικίες να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, που δεν είναι πολύ μεγάλες στον Δήμο Πειραιά, προσπαθήσαμε να στολίσουμε την πόλη μας, να δημιουργήσουμε παιδικά χωριά για τους μικρούς μας φίλους σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, για να περάσουν καλά. Έχουμε εκδηλώσεις στα Κέντρα Αγάπης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, είχαμε τον αγώνα δρόμου για παιδιά, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο ΣΕΦ, όπου τα έσοδα θα δοθούν στους άπορους του Πειραιά. Στις 29 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε συναυλία με τους “Onirama” στο Δημοτικό Θέατρο για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε να νιώσουν καλά οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά, να υπάρχει χαρμόσυνη ατμόσφαιρα στην πόλη. Τοποθετήσαμε επτά Χριστουγεννιάτικα δέντρα και επτά φάτνες και σε σημεία που δεν υπήρχε στολισμός μέχρι πρότινος. Θέλω να πιστεύω ότι θα ζήσουμε ένα ευχάριστο εικοσαήμερο παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Φιλαρμονική του Δήμου και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά που μας ταξίδεψε μουσικά. Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλους”.

xrist dendroΕξ άλλου, ο δήμαρχος παρευρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον κινηματογράφο “Σινεάκ”, όπου παρακολούθησε την θεατρική παράσταση του σταθμού «Πρωτοχρονιάτικη Μαγεία Ο Αϊ Βασίλης πάλι θά ‘ρθει» και νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί γιορτινή εκδήλωση από τον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Η αίθουσα του κινηματογράφου πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενώ ο δήμαρχος τραγούδησε τα κάλαντα με τους λιλιπούτειους δημότες και προσέφερε σε όλα τα παιδιά δωροεπιταγές για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών. Οι δωροεπιταγές είναι χορηγία του ΟΛΠ και θα μοιραστούν σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Ο κ. Μώραλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε:

“Είναι ίσως η καλύτερη στιγμή στη θητεία μου ως δήμαρχος Πειραιά να βρίσκομαι σήμερα στη γιορτή του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Μόνο χαρά μπορείς να νιώσεις όταν βλέπεις παιδάκια 2, 3 και 4 ετών να χορεύουν και να παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις. Τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα κάλαντα, δώσαμε τις δωροεπιταγές στα παιδιά τις οποίες προσφέρουμε κάθε χρόνο. Έχω και εγώ ένα παιδάκι 3 ετών που πηγαίνει παιδικό σταθμό και μια κόρη ενός έτους. Η αδερφή μου είναι νηπιαγωγός. Άρα ζω καθημερινά στιγμές χαράς με τα παιδιά. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, σε μια δύσκολη εποχή όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για τη χώρα γενικότερα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως και με την αρμόδια Εντεταλμένη Σύμβουλο κυρία Χάρη Ζηλάκου αλλά και με όλους τους συνεργάτες θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: