Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βρεττάκος: “Στην τελική ευθεία για δικαίωση των αγώνων για τα Λιπάσματα”

“Να μην εξαιρεθούν τα 4 στρ.”

Από τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εποπτείας Ελέγχου Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος και άλλες διατάξεις»  του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δικαίωση των αγώνων δεκαετιών για τα Λιπάσματα.

Με το άρθρο 49 του νομοσχεδίου παραχωρείται στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας η παράκτια ζώνη των Λιπασμάτων. Όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο δήμος, η παραχώρηση γίνεται με νομοθετική ρύθμιση.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σύντομα οι πολίτες της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, θα μπορούν να χαρούν ένα εξαιρετικό παραθαλάσσιο πάρκο αναψυχής και πολιτισμού.

Παρά την προφανή ικανοποίησή μας για το άρθρο 49, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι από την παραχώρηση έχουν εξαιρεθεί 4 στρέμματα που αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύεται εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη.

Μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου, εμείς θα επιμείνουμε να συμπεριληφθεί και αυτή η έκταση στην παραχώρηση, όπως άλλωστε υπαγορεύει το δημόσιο συμφέρον.

Απάντηση