Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψήφισμα φορέων, για να μην υποστεί “έμφραγμα” η πόλη από το Τραμ

Άκρως… ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η προσεχής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, καθώς ένα από τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι: «Έγκριση τελικής πρότασης διαμόρφωσης της οδού Β. Γεωργίου στα πλαίσια των εργασιών για τη διέλευση του Τραμ»…

Κι αυτό διότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση φορέων οι οποίοι είναι αντίθετοι στην έλευση Τραμ και μάλιστα εξέδωσαν Ψήφισμα προς τους: υπουργό Δικαιοσύνης, Δημοσίων Έργων, τους βουλευτές Α’ Πειραιώς, τον Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, τον δήμαρχο Πειραιά, το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, τα Επιμελητήρια και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Το Ψήφισμα της επιτροπής φορέων, αναφέρει:

«Στον Πειραιά σήμερα 4 Μαρτίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6μμ συγκεντρώθηκαν Πειραιώτες με πρωτοβουλία της Επιτροπής φορέων και κατοίκων του Πειραιά, στην αίθουσα του ΖΗΝΩΝΑ και επιβεβαίωσαν την σταθερή προσήλωση και πεποίθηση τους ότι η έλευση του ΤΡΑΜ – τραίνου χωρίς την απαρέγκλιτη συμμόρφωση προς τους όρους και τις προϋποθέσεις περιβαλλοντικής προστασίας του Πειραιά, οδηγεί ήδη την πόλη μας σε περαιτέρω στη υποβάθμιση. Είναι αυταπόδεικτο ότι η επί σειρά ετών οξυμένη και κυκλοφοριακή συμφόρηση, η μη υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από Ν.Φάληρο προς Πειραιά, η διχοτόμηση του κέντρου στον Πειραιά από το ΤΡΑΜ-τραίνο, η αντεπιστημονική μονόδρομη χάραξη – διαδρομή του, όχι μόνο δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά συσσωρεύουν περισσότερα προβλήματα σε μια ήδη κορεσμένη, κυκλοφοριακά περιοχή και επεκτείνει το πρόβλημα σε περισσότερα σημεία της πόλης.

Εργαζόμεθα προς την κατεύθυνση της προσθήκης συμπληρωματικών στοιχείων στην επιστημονικά και τεχνικά πληρέστερη προσφυγή που έχουμε καταθέσει στο συμβούλιο της Επικρατείας που θα εκδικαστεί τον Μάιο, με σκοπό να αποφευκτεί το τερατούργημα της καταστροφής του κέντρου του Πειραιά και των οδών που θα διέλθει το ακατάλληλο αυτό συγκοινωνιακό μέσο, το οποίο θα επιφέρει την καταστροφή κάθε εμπορικής κίνησης. Καλούμε τους θεσμικούς φορείς του Πειραιά να αναλογιστούν έστω και τώρα την ευθύνη τους και να μην σιωπούν αλλά να αντισταθούν στα συμφέροντα των ολίγων που αποβλέπουν σε βάρος των πολλών. Η καταστροφή του Πειραιά άρχισε με τις μονοδρομήσεις που είναι η προϋπόθεση να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιριών για να περάσει το Τραμ-τραίνο και συνεχίζεται με την κατάργηση 2.500 θέσεων οχημάτων.

Το Τραμ θα κλείσει καταστήματα, θα αναστατώσει οικογένειες, θα κλείσει σχολεία και εκκλησίες, θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την πόλη μας και το λιμάνι, θα εξαφανίσει πεζοδρόμια, δένδρα, παρτέρια… Θα τοποθετηθούν ράγες τραίνου μπροστά στα καταστήματα και τις εισόδους των πολυκατοικιών, κράσπεδα, κολώνες, καλώδια, υποσταθμοί έλξης για να σπάσει το θηρίο ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟ και θα εγκατασταθεί μια μόνιμη “τρομοκρατία” στον Πειραιά. Ασφυξία-καυσαέρια στους γειτονικούς δρόμους από την “διοχέτευση” οχημάτων και λεωφορείων, μόνιμο μποτιλιάρισμα νύχτα-μέρα. Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενδιαφερθεί για να εκδικασθεί στο ΣτΕ η προσφυγή της Επιτροπής Αγώνα κατά του ΤΡΑΜ στον Πειραιά. Δεν χρειάζονται άλλες αναβολές! Αρκετά έγιναν μέχρι τώρα.

Ελπίζουμε όλοι οι πολίτες που ζουν ή εργάζονται στον Πειραιά, μαζί με όλους τους φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους της πόλης μας να αγκαλιάσουν το όραμά μας, να στρατευθούν στην ευγενική υπηρέτηση της σωτηρίας του Πειραιά μας και εν συνεχεία της ανάδειξής του, να γίνει: Πόλη αντάξια της Ιστορίας της. Λιμάνι ιδεών και Πολιτισμού. Ορμητήριο πρωτοβουλιών. Έμπνευση για οραματιστές που επιδιώκουν την επιστροφή αξιών και αντιστέκονται στη λαίλαπα του ατομισμού, της συναλλαγής, της διαφθοράς και της πολιτιστικής έκπτωσης, που βιώνουμε όσοι ζούμε στον Πειραιά.

Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται: στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημοσίων Έργων, στους Βουλευτές Α’ Πειραιώς, στον Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, στον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, στον Δήμαρχο Πειραιά, στο προεδρείο του ΔΣ Πειραιά, στα Επιμελητήρια, στον Εμπορικό Σύλλογο και στον τοπικό Τύπο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: