Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα του Κ.Ε.Φ.Ι. ‘’Run-Bike-Care’’ κατά του καρκίνου

ΥΓΕΙΑ στις 24/05/2024

Ζάππειο: Κυριακή 2/6, με σύνθημα «ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο!»

|> Η παρουσίαση του αγώνα ‘’RunBikeCare’’που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Ζάππειο, από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον συνδιοργανωτή Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του αγώνα, στο σκοπό που αυτός εξυπηρετεί, στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Επιζώντων του Καρκίνου καθώς και στο πρόγραμμα ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, όπου θα πάνε τα έσοδα της συγκεκριμένης δράσης. Θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό την συνεργασία που αναπτύσσεται με τον ΟΠΑΝΔΑ, η οποία ευελπιστεί να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος για την Αντικαπνιστική Εκστρατεία.

Ακολούθως, η Ελένη Ζωντήρου, πρόεδρος του δ.σ. του ΟΠΑΝΔΑ, αναφέρθηκε στον καρκίνο και στην σημασία της πρόληψης, τόνισε τη σημασία του προγράμματος ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, όπου υποστηρίζονται οι ογκολογικοί ασθενείς που είναι ανήμποροί να μετακινηθούν. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ αλλά και προσωπικά ο δήμαρχος Αθηναίων επιθυμούν να στηρίξουν τέτοιες δράσεις που στηρίζουν τον ευάλωτο άνθρωπο. Πρόθεση του ΟΠΑΝΔΑ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχίσει και σε άλλες τέτοιες δράσεις που στηρίζουν τον ογκολογικό ασθενή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τέλος, ο Ιωάννης Σταθόπουλος, υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συλλόγου Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος θα παρουσιάσει τον αγώνα στο Ζάππειο, μίλησε για τη σημασία του ‘’Run-Bike-Care’’, για την υποστήριξη και συμμετοχή που λαμβάνει η δράση ‘’Run-Bike-Care’’ από πολλούς φορείς, τους οποίους κατονόμασε, καλωσόρισε όσους εξ αυτών μπόρεσαν να παρευρίσκονται, και αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων ενεργειών, στις οποίες είναι πολύ σημαντικό που συμμετέχουν και άνθρωποι των αγώνων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό αναφορικά με τον αγώνα ‘’Run-Bike-Care’’ αλλά και τα θέματα υγείας που αφορούν τους ογκολογικούς ασθενείς, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, οι οποίες απαντήθηκαν από την Ζωή Γραμματόγλου, ενώ η Ελένη Ζωντήρου πρότεινε να γίνει μια συνάντηση του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. με την υπεύθυνη των δημοτικών ιατρείων, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα και να δουν πώς μπορούν να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες ανάγκες των ογκολογικών ασθενών.

>>> Πληροφορίες: 210.6468222 και:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: