Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Όχι’’ από τους εργαζόμενους στο ‘’Μεταξά’’ για τα απογευματινά χειρουργεία

ΥΓΕΙΑ στις 07/03/2024

«Δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα»

|> Την αντίθεσή τους στα απογευματινά χειρουργεία δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου ‘’Μεταξά’’ και σε ανακοίνωσή τους, που υπογράφεται από την πρόεδρο και τη γραμματέα του δ.σ. Εύα Πολύζου και Ελπίδα Παπαδοπούλου, αντιστοίχως, αναφέρεται!

«Με περίσσεια σπουδή η Διοίκηση του νοσοκομείου ζητά από τους εργαζόμενους ΟΛΗΣ της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία!

Σε ένα νοσοκομείο όπου οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις 150, όπου παραμένουν κλειστές 2 και ενίοτε και 3 χειρουργικές αίθουσες λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτικού και ιατρικού), όπου οι τραυματιοφορείς του χειρουργείου αντί για 7 είναι 4 και όπου ταυτόχρονα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εξασφάλιση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και με συνεχή προβλήματα να σκάνε στις κτηριακές υποδομές, πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση η βιασύνη που επιδεικνύεται για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, ιδιαίτερα σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο!

Αντί να τρέξουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα και οι 6 χειρουργικές αίθουσες, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την βελτίωση των κτηριακών υποδομών, την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την επάρκεια σε υλικά, η κυβέρνηση καταδικάζει, ακόμη και τους ογκολογικούς ασθενείς, να βάλουν ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την πραγματοποίηση των χειρουργείων τους!

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με αυτή τη λογική και με ταχύτητα που παρόμοια της δεν έχει επιδείξει ποτέ για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου, η Διοίκηση εναρμονίζεται με την κυβέρνηση και την πολιτική εκείνη, που ακολουθώντας διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ευθύνεται και για τις τεράστιες αναμονές στα χειρουργεία, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Είναι μάλιστα τόση η διάθεση της Διοίκησης να τρέξει τις διαδικασίες που το κάλεσμα για συμμετοχή γίνεται χωρίς διάκριση προς όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, ίσως επηρεασμένη και αυτή από τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας «έτσι κι αλλιώς όλα στη ζωή είναι ρίσκο».

Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Απαιτούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

Ως εργαζόμενοι σε δημόσιο νοσοκομείο δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα. Οι ασθενείς και όλοι μας ως εν δυνάμει ασθενείς έχουμε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να δικαιούμαστε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Την κατρακύλα του ξεζουμίσματος των ασθενών ΕΜΕΙΣ δεν θα την ακολουθήσουμε, αλλά θα παλέψουμε για να την ανατρέψουμε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: