Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ΚΤΕΟ σε Αίγινα-Τροιζηνία

Όχι σε Αγκίστρι, Κύθηρα, Πόρο και Σπέτσες, αφού τα οχήματα δεν Υποχρεούνται σε έλεγχο

|> Υπεγράφη σήμερα από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ που επιθυμεί να διαθέσει Κινητή Μονάδα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 124124/19-4-2019 (ΑΔΑ: 6ΨΤΣ7Λ7-ΤΚ7) απόφαση όπως εμφανίζονται στον κάτωθι πίνακα:

Α/Α Κατηγορίες οχημάτων

ΒΑΡΕΑ ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΤΟ
1. Νήσος Αίγινα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
2. Δήμος Τροιζηνίας ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

Για τις περιοχές των νήσων Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου και Σπετσών για τα οχήματα των οποίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικ. 49372/3352/04-08-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2726/2017) δεν υφίσταται υποχρέωση τεχνικού ελέγχου εφόσον κυκλοφορούν εντός των νήσων αυτών, θα εξεταστεί η ανάγκη εξυπηρέτησής τους με Κινητές Μονάδες Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων (ΚΜΤΕΟ)   σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν υπάρξει ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα νησιά -πλην Ύδρας- δε θα μπορέσει να επεκταθεί.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα εκδηλώνει ενδιαφέρον για το σύνολο των περιοχών, χωρίς να έχει τη δυνατότητα επιλογής μία εξ΄αυτών.

Ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο άπτεται της ασφάλειας οδηγών και οχημάτων, βαίνει προς τη λύση του με την ανωτέρω απόφαση.

Όπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με συνέπεια λόγων κι έργων, δίνουν μεγάλη έμφαση στα θέματα οδικής ασφάλειας, όχι μόνο στον τομέα της βελτίωσης του οδικού δικτύου, αλλά και του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: