Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αγιασμός και κοπή πίτας των παραγωγικών φορέων του Πειραιά

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ, η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ. Για δεύτερη, συνεχή χρονιά και έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης που πρέπει να εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια μιας πρωτόγνωρα παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

evep pitaΣύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: Δ. Μαθιός, πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Ν. Μανεσιώτης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ), Θ. Πιτσιρίκος, πρόεδρος Ένωσης Βιοτεχνών, Εργοδοτών, Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩΜΗΧΠΕ), Ν. Μαυρίκος, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων (ΠΣΕΠ), Α. Βροντάκης, πρόεδρος Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών (ΣΕΠΑ), Ν. Παρασκευόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά (ΣΒΕΠ), Ε. Κορκίδης, πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιώς (ΣΕΑΠ) και ο Δ. Αρχοντάκης, γ.γ. Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς (ΕΣΕΠ).

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Η σημερινή εκδήλωση, ελπίζω να περάσει στον πολιτικό κόσμο της χώρας μας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και μια προτροπή για πολιτική συναίνεση και εθνική συνεννόηση. Το 2015 ξεκίνησε μέσα σε ένα κλίμα έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας στην αγορά, κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η πολιτική αστάθεια, ταλαιπωρεί την οικονομία, στραγγαλίζει την αγορά, βυθίζει τη κατανάλωση, γονατίζει τη παραγωγή, στεγνώνει τη ρευστότητα και μουδιάζει όλη την επιχειρηματικότητα. Προβληματισμένοι λοιπόν, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με πολύ υπομονή, παρακολουθούμε την αγορά να βρίσκεται στη δίνη των αλλαγών του πολιτικού σκηνικού, επισημαίνοντας με επιμονή, ότι η δημοκρατία μπορεί να μην έχει αδιέξοδα, αλλά η οικονομία έχει, και μάλιστα με πολύ σοβαρές και μετρήσιμες συνέπειες». Και πρόσθεσε:

«Προτεραιότητα όλων μας, το 2015, είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα με κοινωνική αξιοπρέπεια. Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τα Επιμελητήρια, καθώς καταργήθηκε η υποχρεωτική συνδρομή και στη θέση της θεσπίστηκε ενιαία ανταποδοτική συνδρομή των επιχειρήσεων – μελών, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Διοίκηση του ΕΒΕΠ θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της αισιοδοξίας, κάνοντας τα πάντα για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά, Δ. Σιούφας, τ. υπουργός και τ. Πρόεδρος της Βουλής, Χ. Φώλιας τ. υπουργός, Ι. Τραγάκης, πρώην Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Β΄ Πειραιά, Κ. Αρβανιτόπουλος, τ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Α΄ Πειραιά, Τ. Νεράντζης, τ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Β΄ Πειραιά, Θ. Δρίτσας, υποψήφιος βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Α΄ Πειραιά, Κ. Κατσαφάδος υποψήφιος βουλευτής (ΝΔ) Α΄ Πειραιά, Ε. Βαμβακά, υποψήφια βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Β΄ Πειραιά, Μαρία Γιαννακάκη υποψήφια βουλευτής (ΔΗΜΑΡ) Β’ Πειραιά, Δ. Καρύδης, υποψήφιος βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Α΄ Πειραιά, Πέτρο Αρβανίτης, υποψήφιος βουλευτής (ΑΝΕΛ) Α’ Πειραιά, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, Πειραιά και Νήσων, δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, αντιδήμαρχοι, τοπικές Αρχές, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ, Κ. Μίχαλος, πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Γ. Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, εκπρόσωποι επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, καθώς επίσης και πολλοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: