Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βελτιώνεται αισθητά το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής

ΑΤΤΙΚΗ στις 19/08/2022

Αλλάζουν όψη και εκσυγχρονίζονται έως τέλος Αυγούστου, η παραλιακή μέχρι το Σούνιο όπως και η Κηφισού με τον κόμβο της Πέτρου Ράλλη

|> Η βελτίωση και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου, στην Αθηνών – Σουνίου και στην Κηφισού, συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ήδη το  νέο οδικό δίκτυο στη διαδρομή από τη Βουλιαγμένη μέχρι και την Βάρκιζα, περιοχή Λιμανάκια Βουλιαγμένης, είναι πραγματικότητα, καθώς ολοκληρώθηκαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας οι εργασίες αντικατάστασης του φθαρμένου οδοστρώματος με νέο αντιολισθητικό και αθόρυβης κύλισης ασφαλτοτάπητα, τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης αλλά και νέα διαγράμμιση.

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης σε όλο το μήκος της διαδρομής από το κέντρο της Αθήνας  μέχρι  το Σούνιο. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στο μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας των κεντρικών οδικών αξόνων από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκ. ευρώ, ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  και ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Αττικής εκτός από τις οδικές εργασίες, έχει προβεί στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και σε σημαντικές βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, όπως η αντιμετώπιση της αποκόλλησης βράχου στις Σήραγγες του Καραμανλή αλλά και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα οδικής ασφάλειας στη θέση «Ευκάλυπτα» στο 44ο χλμ της λ. Βάρκιζας – Σουνίου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εξ άλλου, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα οδικά έργα στη λεωφόρο Κηφισού στη βάση και  του στρατηγικού σχεδίου 7 αξόνων για την βελτίωση της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας του λεκανοπεδίου.

Ήδη ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο καθοδικό ρεύμα του Κηφισού προς Πειραιά, από την Αττική οδό μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου. Ειδικότερα, τοποθετήθηκε νέος αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας αθόρυβης κύλισης, έγιναν νέες διαγραμμίσεις, ενώ  βρίσκεται σε εξέλιξη και η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα  φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης τύπου Led.

Επισημαίνεται δε, πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των φωτιστικών παλαιού τύπου από τα νέα, στον αυτοκινητόδρομο, ενώ θα έχει τοποθετηθεί και ο νέος αρχιτεκτονικός φωτισμός στην πρώτη γέφυρα της λεωφόρου και συγκεκριμένα στο ανισόπεδο κόμβο  Κηφισού – Πέτρου Ράλλη.

Παράλληλα στη Λ. Κηφισού έχουν ήδη τοποθετηθεί 5 σύγχρονες ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση πληροφόρηση των οδηγών, τόσο για τους χρόνους διαδρομής όσο και για τα έκτακτα συμβάντα.

Πολυτίμη είναι και συνδρομή των οχημάτων οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής (βαν) τα οποία επιχειρούν όλο το εικοσιτετράωρο, με στόχο  την άμεση εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου.

Οι εργασίες στον Κηφισό θα  συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η καθολική συντήρηση και αναβάθμιση του κεντρικότερου οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: