Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απολογισμός έργου του Δήμου Πειραιά της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης 2014-20

Μώραλης: ‘’Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, πιο μεθοδικά, με περισσότερη επιμονή. Για έναν Πειραιά αντάξιο της ιστορίας του’’ ΦΩΤΟ

|> Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, βουλευτών, φορέων της πόλης και δημοτών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη η παρουσίαση απολογισμού των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης και της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Μώραλης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέπτυξε τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη αξιοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, λέγοντας:

«Πέντε έτη από το Μάρτιο του 2018, όταν επίσημα εγκρίθηκε η Στρατηγική ΟΧΕ Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Πειραιά, και ξεκίνησε η υλοποίηση αυτής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και επενδυτικό σχέδιο που έχει υλοποιηθεί στην ιστορία του Δήμου Πειραιά, καθώς αν στον προϋπολογισμό των 80 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, μέσω του ΠΕΠ Αττικής για την ΟΧΕ προσθέσουμε τους πόρους των άλλων χρηματοδοτικών πηγών φτάνουνε σε ένα σύνολο που πλησιάζει τα 200 εκ. ευρώ για μια οκταετία. Όραμά μας ήταν να αποτελέσει ο Πειραιάς μια σύγχρονη, δυναμική και βιώσιμη πόλη, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα και δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την έγκριση της ΟΧΕ, έχει εξειδικευτεί μέσω δράσεων το σύνολο του προϋπολογισμού, έχουν εκδοθεί προσκλήσεις ύψους περίπου 67 εκατομμυρίων ευρώ, το ύψος ενταγμένων έργων και πράξεων υπερβαίνει τα 55 εκατομμύρια ευρώ, 7 και πλέον εκατομμύρια ευρώ έχουν χορηγηθεί ως ενισχύσεις σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του Πειραιά που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19. Περνώντας πλέον σε μια νέα φάση για τον Δήμο Πειραιά, με νέες ανάγκες και προκλήσεις, νέες προοπτικές και ευκαιρίες, αλλά και νέα εργαλεία στη διάθεσή μας, είναι ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, πιο μεθοδικά, με περισσότερη επιμονή, στην κατεύθυνση που ξεκινήσαμε από το 2014 και όλα τα προηγούμενα έτη. 

Για έναν Πειραιά αντάξιο της ιστορίας και των δυνατοτήτων του. Για έναν Πειραιά εξωστρεφή και ανταγωνιστικό, βιώσιμο και γεμάτο προοπτική για όλους. Έναν Πειραιά αντάξιο των ονείρων μας για την πόλη στην οποία θέλουμε να ζούμε οι ίδιοι και τα παιδιά μας. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι πορευθήκαμε, έτσι συνεχίζουμε προς το αύριο»!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του, είπε:

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια που είχα την τιμή να είμαι υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συνεργάστηκα πολύ με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη σε πολλά έργα και οφείλω να ομολογήσω – και είναι γνωστό ότι δεν προερχόμαστε από τους ίδιους πολιτικούς χώρους- ότι είναι ένας εξαιρετικά ικανός άνθρωπος στη δουλειά του. Παίρνει αποφάσεις, προχωράει τα θέματα, δίνει λύσεις, προχωράει τα έργα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που περισσότερο από όλα χρειάζεται η τοπική κοινωνία και υπό αυτή την έννοια ήθελα πολύ με την παρουσία μου να επιβραβεύσω αυτή την πορεία. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας, ήθελα όμως μέσω αυτού του βίντεο να δηλώσω την παρουσία μου και το εύγε μου στην πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο δήμαρχος Πειραιά».

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης:

«Η προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Πειραιά, τα τελευταία χρόνια, είναι εξαιρετική. Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο είναι πάρα πολύ καλή, πρακτική, γρήγορη και φέρνει αποτελέσματα. Από τη δική μου πλευρά, η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Ταμείο Ανάκαμψης θεωρώ ότι είναι παραπάνω από ικανοποιητική, γιατί εκτός από τα πάρα πολλά οριζόντια προγράμματα, που θα αξιοποιήσει ο Πειραιάς με πολλαπλούς τρόπους, έχουμε τρία έργα, το κάθε ένα με μεγάλη σημασία. Είναι τα δικαστήρια, τα οποία επιτέλους προχωρούν. Θεωρώ ότι θα έχουμε ανάδοχο και τυπικά σε πολύ σύντομο χρόνο. Είναι το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, ένα μεγάλο και ακριβό έργο, το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με όλα και είναι και η απόληξη του παραλιακού μετώπου στον Πειραιά, που βοήθησα κι εγώ προσωπικά για να υπάρξει αυτή η απόληξη και είμαι χαρούμενος που ο δήμαρχος υιοθέτησε την πρότασή μου να υπάρχει και μία αρχαία τριήρης εκεί. Ο Πειραιάς θα αξιοποιήσει χωρίς αμφιβολία και με πάρα πολλούς τρόπους την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Δεν υπάρχει περίπτωση μία τόσο μεγάλη επένδυση που αλλάζει την μορφή που θα έχει η Αττική, να έχει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του νεοελληνικού κράτους μέτωπο στη θάλασσα. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην επηρεάσει όλη την ευρύτερη περιοχή. Ο Πειραιάς ως το μεγαλύτερο ίσως και πυκνότερο κέντρο, στο Ελληνικό θα έχει χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικές αναπτυξιακές επιπτώσεις. Θέλω να ευχηθώ στον δήμαρχο, στον Δήμο και στον Πειραιά μία συνέχιση της καλής πορείας. Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Πειραιά και εύχομαι να είμαστε εδώ για να βοηθάμε και τα επόμενα χρόνια όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται».

  • Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του τόνισε ότι η ΟΧΕ Πειραιάκάλυπτε πολλούς τομείς (δράσεις στους Τομείς του Πολιτισμού και Τουρισμού, Επιχειρηματικότητα, δράσεις Κοινωνικού Ταμείου κτλ.) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 της Περιφέρειας Αττικής, με προϋπολογισμό που ξεπερνάει το 1,6 δισ. ευρώ, τονίζοντας: «Χωρίς καθυστερήσεις, θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας Προγραμματικής Περιόδου, με στόχο την συνέχιση της αναπτυξιακής προσπάθειας της Αττικής μας. Έναν στόχο, όπου σημαντική θέση και ρόλο θα έχει ο Δήμος Πειραιά, μέσω της αντίστοιχης ΟΧΕ της νέας Προγραμματικής Περιόδου, η οποία αναμένεται να εγκριθεί περί τις αρχές του Καλοκαιριού».

  • Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου:

«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια Αττικής με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη συνεργαζόμαστε στενά με τον Δήμο Πειραιά για την ολοκλήρωση έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και για την υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με πιο σημαντικά τις δύο μεγάλες αναπλάσεις στον Άγιο Διονύσιο και στο Μικρολίμανο, την ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου ‘’Πέτρος Καπαγέρωφ’’, την κατασκευή του μεγάλου αντιπλημμυρικού στην Παλιά Κοκκινιά, τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου».

  • Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης:

«Είμαι σήμερα εδώ για τρείς λόγους. Ο πρώτος είναι οι ιστορικές σχέσεις του Πειραιά με την Αθήνα, της Αθήνας με τον Πειραιά. Αυτό το οποίο παραμένει σταθερό είναι ότι η επιτυχία του ενός είναι επιτυχία του άλλου, όταν πηγαίνει ο Πειραιάς καλά πηγαίνει και η Αθήνα, όταν πηγαίνει η Αθήνα καλά, πηγαίνει καλά και Πειραιάς.

Αυτά που γίνονται στον Πειραιά σήμερα, η λογική που θέλει τον Πειραιά προορισμό, η λογική που θέλει επενδύσεις στην τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, η λογική που θέλει τον Πειραιά να αλλάζει πρόσωπο είναι έργα και παρεμβάσεις που «τραβάνε» και την Αθήνα προς τα επάνω. Όπως πιστεύω ότι και αυτά που γίνονται στην Αθήνα σήμερα «τραβάνε» τον Πειραιά προς τα πάνω. Ο δεύτερος λόγος που είμαι εδώ είναι η ΟΧΕ. Είναι ένα νέο μοντέλο, ένα νέο υπόδειγμα για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. ΟΧΕ σημαίνει δουλεύω από κάτω προς τα πάνω, όχι από πάνω προς τα κάτω. Σημαίνει ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες, δηλαδή συνεργάζομαι με φορείς, ότι ανοιγόμαστε, δεν είμαστε στο ‘’καβούκι’’ μας. Ασφαλώς, ΟΧΕ σημαίνει η σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Άρα, οι ΟΧΕ λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και είμαι πάρα πολύ ευτυχής που θα συνεχίσουμε και στην νέα προγραμματική περίοδο.

Όταν ξεκινήσαμε το 2014 δεν είχαμε ιδέα τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε. Τα καταφέραμε όμως και ο Πειραιάς και η Αθήνα και άλλοι δήμοι και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά που έχουμε κάνει. Ο τρίτος λόγος που είμαι εδώ είναι ο δήμαρχος. Έχω την τιμή να είναι φίλος μου ο Γιάννης Μώραλης. Είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, πολύ αποτελεσματικός, ο οποίος κινείται πέρα από κόμματα και ιδεολογίες και ο οποίος βάζει πάνω από όλα, με έναν υγιή τοπικισμό τον δήμο του. Πλέον, με τα χρόνια μπορούμε να σου αναγνωρίσουμε ότι για την Αυτοδιοίκηση είσαι ένα παράδειγμα και εσύ προσωπικά αλλά και η ομάδα σου. Άλλωστε, έχουμε την τύχη να έχουμε και κοινούς εξαιρετικούς συνεργάτες. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Δήμου Πειραιά για όλα όσα έχει καταφέρει, αλλά να καταθέσω και την αισιοδοξία μου ότι τα καλύτερα έρχονται».

  • Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης:

«Και σε αυτή την ΟΧΕ αλλά και στην επόμενη το Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι διατεθειμένο όχι μονό να συνεχίσει αλλά να επαυξήσει τις συνέργειες που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική ανάπτυξη όλων των δράσεων που θα αφορούν την πόλη του Πειραιά. Ως Πανεπιστήμιο επιθυμούμε να τις υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τον Δήμο Πειραιά έχουμε μια αγαστή συνεργασία την οποία θέλουμε να διευρύνουμε».

  • Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης:

«Ήμασταν από τους πρώτους οπαδούς της ΟΧΕ. Από το 2014 το στηρίξαμε βήμα-βήμα. Εισακούστηκαν πάρα πολλές προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι επιτυχές. Το 2023 στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, στον Δήμο του Πειραιά οι εγγραφές προς τις διαγραφές είναι σε αναλογία 10 προς 1. Αν αυτό δεν είναι ένα επιτυχές αποτέλεσμα, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Επίσης, είμαστε προετοιμασμένοι και για την νέα προγραμματική περίοδο. Έχω την τύχη και την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής με πάρα πολλούς καθηγητές που συμμετέχουν και σας πληροφορώ ότι έχουμε ήδη τις προτάσεις όλων των υποομάδων με πάρα πολύ ενδιαφέροντα πεδία, που ήταν υπέρ του Πειραιά. Οι εικόνες οι οποίες έχουμε στον Πειραιά είναι πολύ περισσότερες από την επιχειρηματικότητα της υπόλοιπης χώρας. Είμαστε το μεγαλύτερο λιμάνι όχι της Ελλάδας, της νοτιανατολικής Μεσογείου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Μεσογείου και το πέμπτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Οπότε, οι εικόνες που έχουμε για τις εισαγωγές, τις εξαγωγές, το διαμετακομιστικό εμπόριο, την ναυπηγική βιομηχανία, την ναυτιλία είναι τόσες πολλές και πλούσιες που μπορούμε να προτείνουμε πάρα πολλά πράγματα. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πάρα πολλές προτάσεις, που θα τις δώσουμε επισήμως στον Δήμο Πειραιά και στον κ. Μώραλη για να τις αξιοποιήσει στην νέα Ο.Χ.Ε. της νέας προγραμματικής περιόδου».

  • Ο εκπρόσωπος του πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΕΠ) Γιώργος Χασιακής:

«Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με φοβερές προοπτικές, τις οποίες καλείται η παρούσα δημοτική αρχή σε συνεργασία με όλους τους φορείς να μπορέσει να αναδείξει. Το θετικό αυτής της Δημοτικής Αρχής και γενικά του πολιτικού γίγνεσθαι στον Πειραιά είναι ότι υπάρχει μία φοβερή ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων και όλων των πολιτών του Πειραιά. Η διασύνδεση του δήμου με επαγγελματικούς φορείς, επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους, το πανεπιστήμιο, δημιουργεί εκείνο το υπόβαθρο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Η Ο.Χ.Ε. που με μεγάλη επιτυχία κατάρτισε και υλοποιεί ο δήμος, μας βρίσκει σύμφωνους και εσείς Δήμαρχε και οι συνεργάτες σας έχετε την πλήρη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και αυτή που «τρέχει» τώρα και αυτή που θα προγραμματιστεί για την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του Πειραιά».

  • Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας:

«Η Στρατηγική του Δήμου Πειραιά στόχο είχε μέσω της ΟΧΕ την ανασύνταξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας του Πειραιά. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό πως από τα 80.000.000 ευρώ της ΟΧΕ τα οποία ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής σε μια διαγωνιστική διαδικασία, τα 25.000.000 αφορούσαν την επιχειρηματικότητα, και φυσικά σε συνεργασία και πάλι Δήμου και επιμελητηρίων επιδοτήθηκαν επιχειρήσεις, με ένα πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ άμεσης χρηματοδότηση που επλήγησαν λόγω Covid-19. Υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται σημαντικές δράσεις σε θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα στην πόλη του Πειραιά μας, όπως η γαλάζια οικονομία, η καινοτομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και άλλα σημαντικά θέματα πάντα σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και τους παραγωγικούς φορείς».

  • Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θοδωρής Καπράλος:

«Στον Δήμο μας έχει ήδη δρομολογηθεί και παραχθεί ένα σημαντικό έργο, με ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά έργα που αναβαθμίζουν την όψη του Πειραιά και ενισχύουν τη δυναμική του, ενώ λειτουργούν ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και πολυεπίπεδης βελτίωσης της καθημερινότητας στην πόλη. Σαν Εμπορικός Σύλλογος αγκαλιάσαμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες στήριξης της επιχειρηματικότητας από τον Δήμο της πόλης. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά περίτρανα πως τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματικότητα μπορούν και πρέπει να βαδίσουν χέρι-χέρι».

  • Ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ και μέλος της αστικής αρχής Γιάννης Βοϊδονικόλας:

«H OXE είναι μια πάρα πολύ σημαντική δράση που η ολοκλήρωσή της τολμώ να πω πως αλλάζει ριζικά την πόλη μας και την οδηγεί οριστικά σε μια νέα εποχή. Με έργα που διαμορφώνουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που κοιτά στο μέλλον, που βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και ενισχύουν αποφασιστικά την κοινωνική συνοχή. Νιώθω πραγματικά περήφανος όχι μόνο γιατί τα καταφέραμε, όχι μόνο γιατί μπορώ με αίσθημα ευθύνης να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε έτοιμοι για τις νέες μεγαλύτερες προκλήσεις αλλά και γιατί, με την βοήθεια των συνεργατών μου, του προσωπικού της ΚΟΔΕΠ και των άξιων επιστημόνων του έργου, μπορώ να ισχυριστώ πως στον Πειραιά κανένας δεν ήταν, ούτε θα είναι μόνος».

  • Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ και μέλος της αστικής αρχής Ιωσήφ Βουράκης:

«Ο ΟΠΑΝ ήταν από την αρχή συμμέτοχος στο εμβληματικό αυτό εγχείρημα, συγκροτώντας μαζί με τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟΔΕΠ την Αστική Αρχή της ΟΧΕ Πειραιά. Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την ιστορία του ΟΠΑΝ η συμμετοχή του στην Αστική Αρχή της ΟΧΕ Πειραιά, με ειδικότερη εμπλοκή στο σχεδιασμό και εφαρμογή δράσεων και δραστηριοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού, και στην αξιοποίηση αυτών για την ενίσχυση του ρόλου και της ενεργής συμμετοχής των νέων στα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δρώμενα της πόλης μας. Οι τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού είχαν, άλλωστε, κεντρική θέση εντός της Στρατηγικής της ΟΧΕ/ΒΑΑ Δήμου Πειραιά, τόσο σε σύνδεση με τον τουρισμό όσο και αυτοτελώς, λόγω των πολλών δυνατοτήτων, αλλά και προκλήσεων, που εμφανίζουν, και τις άμεσες επιδράσεις στην αναπτυξιακή δυναμική της πόλης του Πειραιά. Η ΟΧΕ του Πειραιά αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή στην πρόσφατη ιστορία της πόλης, αφού δόθηκε η δυνατότητα υλοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα – αν όχι και του μεγαλύτερου – αναπτυξιακά σχέδια στην πόλη, με ένα πολύ σημαντικό ύψος πόρων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, χωρίς επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού».

Με το πέρας των ομιλιών, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ Αττικής  Δημήτρης Δρόσης τοποθετήθηκε για την ΟΧΕ Πειραιά, ενώ αναλυτικά για τα έργα μίλησε και η προϊσταμένη του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Δήμου Πειραιά Ελένη Ανεζύρη, καθώς και άλλα στελέχη του Ενδιάμεσου Φορέα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, οι βουλευτές Α’ Πειραιά & Νήσων Νόνη Δούνια, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Θοδωρής Δρίτσας, ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Βλαχάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αγραπίδης, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου, Χάρις Ζηλάκου, Αντωνία Καρακατσάνη, οι Δημήτρης Καρύδης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Τάσος Μαρκαριάν, Παναγιώτης Ρέππας, Γρηγόρης Καψοκόλης, Δημήτρης Αράπης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: