Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τελικά δεν καταφέραμε να αποφύγουμε το lockdown…

Από τις 6 πμ του Σαββάτου έως και τις 30 Νοεμβρίου – Σε ενέργεια πάλι τα sms – Μέτρα για εργαζόμενους, ανέργους και επιχειρηματίες  

|> Πιό δύσκολη η ζωή του Έλληνα από το ξημέρωμα του Σαββάτου. Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 7/11 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η χώρα μπαίνει στον “γύψο” με την επιβολή καθολικού  lockdown, για το καλό μας!

Επανενεργοποιούνται τα sms με τον τετραψήφιο αριθμό μηνυμάτων για το πού θα γίνεται η κάθε μετακίνηση. Όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τις δομές υγείας και τη διανομή φαγητού. Όσο για τα σχολεία ανοιχτά θα μείνουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, καθώς και τα ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων. Αναλυτικά και για το τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΕΔΩ.

Ανακοινώθηκαν και τα νέα οικονομικά μέτρα, όπου, οι εργαζόμενοι σε αναστολή τον Νοέμβριο θα πάρουν 800 ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου. Επίσης, επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο και θα χορηγηθεί ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους (130.000 άτομα).

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος αναλυτικά, είπε ότι τα μέτρα στήριξης είναι ύψους 3,3 δισ. ευρώ τα οποία αφορούν στους βασικούς άξονες, που είναι η στήριξη εργαζομένων των οποίων η σύμβαση τίθεται σε αναστολή, η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των ιδιοκτητών που θα εισπράξουν μειωμένα ενοίκια. Οι δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα ΕΔΩ.

Σχετικά με την αναγκαιότητα για την λήψη των μέτρων, μίλησε ο πρόεδρος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες και με πολύ σημαντική μεταδοτικότητα, τονίζοντας πως «μας εκπλήσσει η ταχύτητα μετάδοσης του ιού που οδηγεί μαθηματικά στην πίεση του συστήματος υγείας». Όλα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: