Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρκτική… η μισή Αττική και πού θα είναι κλειστά και αύριο σχολεία και καταστήματα  

ΑΤΤΙΚΗ στις 06/02/2023

Ενημερωτικές ανακοινώσεις από την Περιφέρεια και τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

|> Σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση,  Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά αύριο Τρίτη 7/2 από τις 11.00 π.μ., λόγω του παγετού, ενώ εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην οποία επισημαίνεται ότι αύριο απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.

Εξ άλλου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και μετά από εισήγηση των 66 δημάρχων, κλειστά θα είναι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των συγκεκριμένων περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία, ενώ θα λειτουργήσουν σε όλες τις άλλες περιοχές. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν και οι Λαϊκές Αγορές στους δήμους όπου είναι κλειστά τα σχολεία.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των δημάρχων, είναι:

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το  δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

  • Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.
  • Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
  • Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά  εκτός από τα παρακάτω:

  1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο/12ο
  2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο/8ο/ 18ο / 19ο /21ο
  3. Γυμνάσιο 4ο/  5ο

Στον ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στον Δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Όλα στην περιοχή του Δάσους
  2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
  3. 1ΟΛύκειο
  4. 1οΓυμνάσιο

Β) Στον Δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Νηπιαγωγείο 1Ο/2Ο/ 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  2. Δημοτικό 1Ο/ 4Ο/7Ο /8Ο /9Ο
  3. Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
  4. Γενικό λύκειο 3Ο

Στον  ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: