Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γαβρίλης: Να εξαιρεθεί η “Πολιτιστική Ακτή Πειραιά” από περιοχές του ΟΛΠ

Την αντίθεσή της στην  ιδιωτικοποίηση  του  Οργανισμού  Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), έχει  έγκαιρα  εκφράσει η Περιφέρεια  Αττικής,  με  αποφάσεις  των  οργάνων  της  και  ύστερα από εισήγηση  του  αντιπεριφερειάρχη  Γ. Γαβρίλη.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Πειραιά και τονίζεται ότι σε επιστολή προς τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού και τους συναρμόδιους φορείς (ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ) που απέστειλε (18/8) ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επισημαίνει την ανάγκη εξαίρεσης, σε κάθε περίπτωση, της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» από την οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, με ρητή αναφορά στη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ.

 

Στην  επιστολή  τονίζεται,  ακόμα,  η  σημασία  ομαλής  και  απρόσκοπτης  εξέλιξης  του  έργου  της «Πολιτιστικής Ακτής»  που αποκαθιστά την ενότητα και τη σχέση της λιμενικής ζώνης με την πόλη και τους κατοίκους, εγκαθιστά νέες ήπιες χρήσεις πολιτισμού (μουσεία), τουρισμού (κρουαζιέρα), εκπαίδευσης  και  αναψυχής.  Η  «Πολιτιστική  Ακτή  Πειραιά»  αναμένεται  να  δημιουργήσει  νέες σταθερές θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και θα δημιουργήσει νέους χώρους πρασίνου. Η «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά» διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου και συνιστά ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα αστικής ανάπλασης με υπερτοπική σημασία.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Αττικής έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΛΠ ενώ η σημασία του έργου έχει καταγραφεί στην απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και κατοχυρωθεί νομοθετικά στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό και στηρίζοντας την ανάπλαση του χώρου (180 στρέμματα) ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης προτείνει την άμεση συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση, που θα διασφαλίζει την εξαίρεση της περιοχής της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά»  στην υπό αναθεώρηση σύμβαση παραχώρησης Δημοσίου και ΟΛΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: