Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περιοδεία Γεννιά σε μονάδες υγείας της Α’ Πειραιώς

Γεννιά: «Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση του κράτους»

|> Σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς που σχετίζονται με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στον Πειραιά και τα νησιά, πραγματοποιεί η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, σε μία προσπάθεια να τεθούν οι προτεραιότητες και να καλυφθούν τα κενά, όπου υπάρχουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η βουλευτής συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Ιωάννη Κούρλα, με τον οποίο συζήτησε τις ανάγκες του ιδρύματος σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και τους τρόπους εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του.

Επίσης, η βουλευτής συναντήθηκε με τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Όλγα Ιορδανίδου, για τα κενά που υπάρχουν στα ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών και τις νέες θέσεις που πρέπει να προκηρυχθούν.

«Η κα Όλγα Ιορδανίδου και οι δύο υποδιοικητές της 2ης ΥΠΕ, κύριοι Γεώργιος Αντύπας και Ευάγγελος Κυζηράκος, έχουν επιδείξει τεράστιο έργο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και οι συναντήσεις μαζί τους είναι πάντα εποικοδομητικές και αποτελεσματικές», είπε η κα Γεννιά. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση με τη διοικήτρια θα επαναληφθεί σύντομα, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι προτεραιότητες και να ληφθούν αποφάσεις, ενώ θα συναντηθεί επίσης, με δημάρχους και εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας και των  Πολυδύναμων Ιατρείων.

«Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, που είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους», είπε η Γεωργία Γεννιά και διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε καθοριστικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιφέρειά της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: