Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης από την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ

ΑΤΤΙΚΗ στις 09/06/2022

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Έγινε η παρουσίαση της e-πλατφόρμας – Πατούλης: “Δίνουμε καθημερινά λογαριασμό στους πολίτες” 

|> Την πεποίθηση πως «ο ενημερωμένος και ενεργός πολίτης, είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε μια καθημερινή μάχη για να νικήσουμε το «τέρας των σκουπιδιών», διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προλογίζοντας την παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Αττικής.

Η καινοτόμα πρωτοβουλία που λαμβάνεται για πρώτη φορά στη χώρα από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, ενώ τους στόχους και τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δράσεων της Περιφέρειας στον τομέα της ανακύκλωσης εξειδίκευσε ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε ζητήματα ανακύκλωσης, Α. Μαυρόπουλος.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο γ.γ. Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μ. Γραφάκος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΑΝ Ν. Χιωτάκης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Μέσα από την ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου (recycleattica.gr), όπως είπε ο κ. Πατούλης «δίνουμε καθημερινά λογαριασμό στους πολίτες», αφού θα μπορεί ο καθένας να δει με μια ματιά από την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού του:

  • Ποια ποσοστά ανακύκλωσης έχει πετύχει ο κάθε Δήμος στα ανακυκλώσιμα υλικά και τα βιοαπόβλητα
  • Πως τοποθετείται όσον αφορά τις επιδόσεις του, σε σχέση με άλλους παρόμοιους σε χαρακτηριστικά δήμους
  • Ποια είναι η ετήσια απόδοση της ανακύκλωσης σε Δήμους και Περιφέρεια;
  • Ποιες δράσεις υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, για να βοηθήσει τους Δήμους και τους πολίτες να ανακυκλώνουν περισσότερο;
  • Πως εξελίσσεται στο χρόνο η ανακύκλωση; Βελτιώνεται ή χειροτερεύει;
  • Και πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε μέρα με τη μέρα στην επίτευξη των στόχων που τίθενται σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: