Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Κομισιόν για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΕU,ΥΓΕΙΑ στις 01/12/2018

Δέσμευση για χρηματοδότηση, έρευνα, πρόληψη, εκπαίδευση και σύνδεση με τη θεραπευτική αγωγή

|> Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS που κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του HIV, να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε όσους ζουν με τον ιό και να τιμήσουν τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από ασθένεια που συνδέεται με το AIDS“.

Από την πλευρά του ο  Ευρωπαίος Επίτροπος  για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Βιτένις Αντρουκάϊτις, δήλωσε: «Τούτη την ημέρα, σκέφτομαι όλους εκείνους που ζουν με HIV/AIDS και υποφέρουν από σχετικές επιπλοκές. Παρά τις προσπάθειές μας, βλέπω με θλίψη ότι ο HIV εξακολουθεί να βλάπτει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί πηγή διακρίσεων και στιγματισμού. Εγώ, μαζί με τους συναδέλφους μου Επιτρόπους, αναλάβαμε τη δέσμευση να αντιμετωπίσουμε το HIV/AIDS από διαφορετικές προσεγγίσεις πολιτικής — που θα περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση, την έρευνα, την πρόληψη, την εκπαίδευση και τη σύνδεση με τη θεραπευτική αγωγή.

Πάνω από 46 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ για την Υγεία από το 2003. Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί για την εξάλειψη της επιδημίας του AIDS έως το 2030 και η Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει τον στόχο αυτόν. Ως Επίτροπος Υγείας, είμαι αποφασισμένος να εργαστώ με ευρύ φάσμα παραγόντων και δεσμεύομαι πλήρως να υποστηρίξω τις ενέργειες των κρατών μελών, καθώς και των γειτονικών χωρών για την εξάλειψη της επιδημίας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: