Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανεπανάληπτη η συναυλία τού Νταλάρα στο Μκρολίμανο

Δόθηκε σε πλωτή εξέδρα και ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πειραιά ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

|> Σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα στο ανακαινισμένο Μικρολίμανο, το βράδυ του Σαββάτου, χιλιάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες σιγοτραγούδησαν μαζί με τον σπουδαίο Πειραιώτη ερμηνευτή Γιώργο Νταλάρα, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και την Ασπασία Στρατηγού, τραγούδια που άφησαν εποχή, σφραγισμένα από τις ιστορικές μνήμες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας.

Η μαγευτική συναυλία η οποία πραγματοποιήθηκε πάνω σε πλωτή εξέδρα ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Εκ Πειραιώς Μνήμες Μικρασίας» και αποτέλεσε φόρο τιμής και μνήμης σε όλους εκείνους που είτε έπεσαν θύματα είτε ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και έφθασαν στο μεγάλο λιμάνι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος υπέγραψε ο Γιώργος Νταλάρας και την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης με ένα σύνολο εξαίρετων μουσικών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Γιώργος Νταλάρας, μιλώντας στον κόσμο, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή που τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και με συγκίνηση τόνισε:

«Γεννήθηκα σε μια προσφυγική παράγκα στην Κοκκινιά από Μικρασιατική οικογένεια και γι’ αυτόν τον λόγο είναι χρέος μου να ερμηνεύω τα συγκεκριμένα τραγούδια».

Πριν την έναρξη της συναυλίας ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης προσέφερε στον Γιώργο Νταλάρα μια μινιατούρα του Λέοντος του Πειραιά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

‘’Φεστιβάλ Εκ Πειραιώς Μνήμες Μικρασίας’’

Το Φεστιβάλ άρχισε την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε την Κυριακή και περιελάμβανε μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 80 καλλιτεχνών σε 8 επιλεγμένα σύγχρονα και ιστορικά τοπόσημα του Πειραιά: Σταθμός του Ηλεκτρικού, Δημοτική Αγορά, Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μικρό Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού και στη Μικρασιάτικη Συνοικία στο Μικρολίμανο.

Την παραγωγή του Φεστιβάλ είχε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία της διεύθυνσης Εξωστρέφειας και της Διεύθυνσης Πολιτισμού με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Τις δραματουργίες υπέγραψαν η θεατρολόγος και δραματουργός Αγγελική Πούλου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαμπίλης. Τη σκηνοθεσία των κατά τόπους παραστάσεων καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος του Φεστιβάλ είχε η Άννα ΠαπαγιαννάκηΔιβανή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: