Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενισχυμένος… ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας (12-13/9)

ΑΤΤΙΚΗ στις 27/09/2022

Είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη – Θα γίνει με οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και συμμετοχή 45.000 + δρομέων από 113 χώρες και φοιτητών από 50 πανεπιστήμια απ’ όλον τον κόσμο!

|> Πάνω από 45.000 δρομείς από την Ελλάδα και 112 χώρες από όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 -13 Νοεμβρίου 2022 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Τον Μαραθώνιο οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε από τον Γ. Πατούλη, επί θητείας του η Περιφέρεια Αττικής έχει διπλασιάσει το ποσό που διατίθεται για τη διοργάνωση του Μαραθώνιου, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να προβληθεί η Αττική διεθνώς ως τουριστικός προορισμός. «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Αττική σε Περιφέρεια-Πρότυπο υγείας, ευεξίας και ευζωίας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τα όρια συμμετοχής συγκριτικά με τη διοργάνωση του 2021 έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40%. Ενώ όπως τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, θα αγωνιστούν συνολικά 45.000 δρομείς. Μάλιστα στην εφετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος και φοιτητές από 50 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στον οικολογικό χαρακτήρα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Polygreen, θα αναλάβει την ανακύκλωση των αποβλήτων από την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου, από το Παναθηναϊκό Στάδιο και από τους χώρους της έκθεσης του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo), ενώ θα κατασκευάσει και 50.000 τσάντες για τους δρομείς από 100% ανακυκλωμένο υλικό. Η γιορτή για τον Μαραθώνιο θα ξεκινήσει με την αφή της Μαραθώνιας Φλόγας που θα τελεστεί, όπως κάθε χρόνο, την παραμονή του μεγάλου αγώνα στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σημαντική η συμβολή του Μαραθώνιου
στην τουριστική προβολή της Αττικής

Ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει το προνόμιο και την τιμή να αποτελεί κάθε χρόνο τον τόπο διεξαγωγής ενός αθλητικού γεγονότος, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού, με παγκόσμια εμβέλεια. Η συμβολή της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής, είναι σημαντική καθώς την καθιστά αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό, σε μια χρονική περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Η ενίσχυση της υπεραξίας του brand name της Αττικής, που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της δικής μας πολιτικής, μας ωθεί να στηρίξουμε έναν τόσο εμβληματικό αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό επί των ημερών μας διπλασιάσαμε το ποσό που διαθέτουμε για τον 39ο Μαραθώνιο θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τα αθλητικά δρώμενα, τα οποία ενώνουν το παρελθόν με το παρόν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ ο οποίος έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης του αυθεντικού Μαραθωνίου, με συνέπεια και συστηματική δουλειά έχει συμβάλει στην ανάπτυξη μιας ευρύτερης συνεργασίας φορέων, (της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκομένων φορέων). Αυτή η στενή συνεργασία αποτελεί άλλωστε και την εγγύηση για αυτή την κορυφαία διοργάνωση. Ξεκινήσαμε μια νέα εποχή συνεργασίας ανοίγοντας καινούργιους ορίζοντες. Ο Μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμβάλλουμε τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού γεγονότος. Ο Μαραθώνιος παραμένει για πολλές γενιές ένα σημείο αναφοράς. Το παρελθόν συναντά το μέλλον και ο θρύλος την ιστορία. Στέλνουμε το διαχρονικό μήνυμα ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών, της ανάγκης για κοινωνική αλληλεγγύη και της πίστης στη δύναμη της ελεύθερης ανθρώπινης θέλησης. Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού αθλήματος το οποίο εντάσσει μικρούς και μεγάλους στο αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής αλυσίδας. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για να διαμορφώσουμε το αύριο του ελληνικού αθλητισμού, της νέας γενιάς. Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλλουν κάθε χρόνο στην προσπάθεια υλοποίησης αυτού του τεράστιου εγχειρήματος και να ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και κυρίως στους συμμετέχοντες, που σε κάθε Μαραθώνιο αναμετρούνται με τα όριά τους, γνωρίζοντας πως η συμμετοχή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την τελική κατάταξη
».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τις θερμές ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια και προσωπικά τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διατύπωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους. Θερμές ευχαριστίες διατυπώθηκαν και στον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν επίσης, ο γ.γ. του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Σ. Αγγελούδης Α’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ν. Αραπαντζή και ο Γ. Ρόκκος διευθυντής marketing του ΟΠΑΠ. Παρόντες επίσης ήταν η πρώην υπουργός Φ. Πάλλη-Πετραλιά, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος, η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κ. Χαλιορής, αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού, όπως η Μ. Πολύζου, Ν. Παπούλια, Σ. Ανδριόπουλος, κ.ά.

Οι διαδρομές

Οι διαδρομές που θα αποτελέσουν τον κορμό των εφετινών δρομικών εκδηλώσεων είναι:

Η κλασική του Μαραθωνίου των 42.195 μ., των 10 χλμ ΟΠΑΠ, στην οποία προστίθεται φέτος μία επιπλέον, αποκλειστικά για φοιτητές επίσης 10 χλμ – ο Νυχτερινός Αγώνας 10χλμ Πανεπιστημίων – ΟΠΑΠ. Στον αγώνα αυτόν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο και τους παρέχονται ειδικά προνόμια.

Επίσης τον κορμό των διαδρομών του φετινού αγωνιστικού διημέρου συμπληρώνουν ο αγώνας των 5 χλμ Stoiximan, ενώ επιστρέφει και ο παιδικός αγώνας των 1.200 μ. που είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας, για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011, 2012 και 2013.

Όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου 2022.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: