Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε συνάντηση μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στον Πατούλη

ΑΤΤΙΚΗ,ΥΓΕΙΑ στις 02/12/2020

Ειδοποιήθηκε έγκαιρα από τον δήμαρχο – Ίσως κόλλησε και αντιπεριφερειάρχης

|> Ενώ ο Γιώργος Πατούλης χθες έστελνε το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, τον ειδοποίησαν ότι βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Και η πρώτη αντίδραση του περιφερειάρχη ήταν να ενημερώσει τον περίγυρό του και να γράψει στο facebook για την κατάσταση της υγείας του. Μία αντίδραση υπεύθυνη, όπως άλλωστε ήταν και αυτή από δήμαρχο δήμου της Αττικής που τον ενημέρωσε ότι βρέθηκε θετικός στον covid-19…

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε προχθές στην Περιφέρεια Αττικής συνάντηση του περιφερειάρχη κ. Πατούλη με τον δήμαρχο και αυτή η συνάντηση στάθηκε μοιραία, καθώς μετά από λίγες ώρες ο δήμαρχος διαγνώστηκε με κορωνοϊό και αμέσως ειδοποίησε τον περιφερειάρχη, ο οποίος έκανε εξέταση και διαγνώστηκε και αυτός με κορωνοϊό. Κατά πληροφορίες, ο ιός μεταδόθηκε και σε αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Αττικής, που ήταν παρών στην συνάντηση.

Η ανακοίνωση που ανάρτησε στο facebook ο Γ. Πατούλης,αναφέρει:

«Ενημερώθηκα από Δήμαρχο που συναντήθηκα τις προηγούμενες μέρες, ότι εμφάνισε συμπτώματα #Covid19. Αμέσως υποβλήθηκα σε έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Θα παραμείνω το επόμενο διάστημα σε απομόνωση, ασκώντας εξ αποστάσεως και με ασφάλεια τα καθήκοντα μου. #Μένουμε_Ασφαλείς».

Μήνυμα για το Aids

Όσον αφορά το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, αναφέρει:

«Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μάχη κατά του HIV τόσο ως προς την θεραπεία και αντιμετώπιση της ασθένειας, όσο και απέναντι στην πρόληψη ενώ στην τέταρτη πλέον δεκαετία που διανύουμε από την αρχή της εμφάνισης του ιού, πρόοδος έχει σημειωθεί και ως προς την απάλειψη του στίγματος. Ωστόσο,  η φετινή 1η Δεκεμβρίου δε μοιάζει με καμμιά άλλη παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS των προηγούμενων ετών. H πανδημία του COVID-19 απειλεί παγκοσμίως την εξέλιξη που έχει σημειώσει ο κόσμος στην υγεία και την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών, πολιτικών, ασφαλιστικών και υγειονομικών επιτευγμάτων κατά του HIV. Οι καινοφανείς συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, δοκιμάζουν τα υγειονομικά συστήματα όλου του κόσμου. Γι’ αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτή την περίοδο να διακόπτονται ή να αδρανοποιούνται οι υπηρεσίες πρόληψης, εξέτασης, θεραπείας και φροντίδας των ασθενών με HIV. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του AIDS καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες και τους πολίτες να συσπειρωθούν για μια παγκόσμια αλληλεγγύη για τη διατήρηση των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς με HIV κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID 19».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: