Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες

ΥΓΕΙΑ στις 13/10/2016

Και δωρεάν εξετάσεις

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, ειδικά στα σχολεία και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος, στηρίζουν τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς και Νήσων, κλιμάκιο του οποίου θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο (15-16/10) στις Σπέτσες.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιώς και Νήσων μαζί με ιατρούς διαβητολόγους, σε συνεργασία με την Π.Ε. Νήσων, θα βρίσκεται στην πλατεία Ντάπιας και Ποσειδωνίου το Σάββατο από τις 16:30 έως τις 19:30, για δωρεάν εξέταση και ενημέρωση των κατοίκων.

Την Κυριακή δε, στις 11 το πρωί στην Καποδιστριακή αίθουσα θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ενημέρωση και θα δοθούν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα των πολιτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι “ένας ύπουλος εχθρός για την υγεία μας” πως “η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν το αρχικό αντίδοτο” και ότι η Π.Ε. Νήσων “προγραμματίζει ανάλογες επισκέψεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: