Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκτός ροής… ο Πειραιάς σε τουριστικά δρώμενα

Ένα σημαντικό συνέδριο για τον τουρισμό διοργανώνεται αύριο και το Σάββατο στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής).

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των «Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014», στην οποία συμμετέχουν 800 ταξιδιωτικοίbloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες, οι οποίοι επί τέσσερις μέρες θα μεταφέρουν εικόνες και εντυπώσεις από την Αθήνα, σε κάθε γωνιά του Πλανήτη.

Η πλειονότητα των επισκεπτών προέρχεται από την Ευρώπη (38%), τη βόρειο Αμερική (32%) και την Ασία (11%).

Σημειώνεται, ότι η παγκόσμια αυτή συνάντηση αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip, που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η Αθήνα.

Η δε επιλογή της για τη διεξαγωγή του εφετινού συνεδρίου οφείλεται στις πολύμηνες προσπάθειες του δυναμικού τής Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το ACVB, ύστερα από μία δύσκολη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX America των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης. Το TBEX 2014 στηρίζει ο ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας τού συνεδρίου συμμετέχουν ως «PlatinumΧορηγοί» ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aegean Airlines καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Κι ο Πειραιάς…

Στην περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος να πληροφορηθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τότε θα δει το τι έχασε ο Πειραιάς, που δεν θα «δει» ούτε την καρτ-ποστάλ του Πασαλιμανιού!

Επίσης, οι περιηγήσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ με fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Πήλιο/Βόλο, Πελοπόννησο και Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα, το TCB στη Θεσσαλονίκη καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από την Louis Cruises. Δηλαδή, οι bloggers και οι τουριστικοί συγγραφείς θα αποπλεύσουν και θα καταπλεύσουν από το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα φωτογραφίσουν τον… Πύργο και την τριτοκοσμική πλέον Ακτή Μιαούλη…

Χάθηκε ακόμη μία ευκαιρία για την προβολή του Πειραιά, ο οποίος ακόμη ψάχνει να δει αν είναι «αυτοκέφαλη» πόλη ή αποτελεί «επίνειο» και «αποπαίδι» της Αθήνας…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: