Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κοινωνική απαίτηση, να γίνεται δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους καρκινοπαθείς που κάνουν χημειοθεραπείες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 21/08/2020

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Πολλοί απ’ αυτούς πραγματικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν – Δεν γύρισαν από… διακοπές σε νησιά! 

|> «Αυτοί οι άνθρωποι δεν γύρισαν από διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά ή από προορισμούς του εξωτερικού. Αντιθέτως μάλιστα, δίνουν καθημερινά τη μάχη της ζωής και η κοινωνία τούς δείχνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία και στέκεται δίπλα τους. Το ίδιο ευχόμαστε να κάνει άμεσα και το κράτος μας, εναρμονιζόμενο στη βούληση των πολιτών του». Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), Ευάγγελου Φιλόπουλου.

Αντιμετωπίζοντας τεράστιο πρόβλημα με τους συνανθρώπους μας που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, η  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητεί να γίνεται δωρεάν το τεστ του κορωνοϊού σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς. Και σημειώνεται:

«Πληθαίνουν στο κέντρο επικοινωνίας μας οι διαμαρτυρίες των ασθενών πού υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, γιατί τους αναγκάζουν να πληρώνουν το τεστ για τον κορωνοϊό κάθε φορά πριν υποβληθούν στη θεραπεία τους (στην οποία συνήθως υποβάλλονται κατά τη διάρκεια πολλών μηνών 6-8 φορές). Πολλοί απ’ αυτούς πραγματικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν, ενώ για όλους είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση σε μια ήδη οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη φάση της ζωής τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: