Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ημερίδα ΚΕΦΙ: ‘’Γυναίκα & Καρκίνος’’ την Παρασκευή στο ‘’Παστέρ’’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 06/03/2024

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) – Συμμετοχή ειδικών επιστημόνων  

|> O Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.*) διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου (18:00 – 20:30) επιστημονική ημερίδα με τίτλο: “Γυναίκα & Καρκίνος”, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου ‘’Παστέρ’’ (Είσοδος από Ευρωκλινική – Τσόχα).

Οι ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις ομιλίες τους σε γλώσσα κατανοητή στο ευρύ γυναικείο κοινό το οποίο αποτελεί και τον πρωταρχικό στόχο της εκδήλωσης.

H γυναίκα έχει να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους: εργαζόμενη, νοικοκυρά, μητέρα, γιαγιά, φροντίστρια κλπ. προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες και πολύ συχνά βάζει τον εαυτό της και την υγεία της σε τελευταία προτεραιότητα. Έτσι, συχνά καθυστερεί να προγραμματίσει τον τακτικό έλεγχο της υγείας της, τη μαστογραφία και τον γυναικολογικό έλεγχο, ενώ παράλληλα αισθάνονται άγχος και πίεση λόγω της καθημερινότητας και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία της.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, νέες και μεγαλύτερες. Kορυφαίοι επαγγελματίες υγείας θα ενημερώσουν το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της πρόληψης και της αντιμετώπισης του καρκίνου, αλλά και το κεφάλαιο μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία, όπου μιλάμε για αποκατάσταση, επανένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον και επαναφορά της ισορροπίας στο μέτωπο της υγείας και της σεξουαλικότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών MSD, Roche Diagnostics Hellas, Genesis Pharma & GSK.

  • Το πρόγραμμα της Ημερίδας ΕΔΩ
  • Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ
  • Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

(*) Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο. Παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο, ενώ ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται.

Πληροφορίες: Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, Βολανάκη 19, ΤΚ. 11526,  Τηλ.: 210. 6468222 – 210. 6447002, Email: info@ anticancerath.gr, Website: https://www.anticancerath.gr/, Facebook: facebook.com/skkefi/

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: