Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απειλή από κορωνοϊό και καύσωνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 16/08/2021

Η έξαρση του Covid-19 στην Κρήτη ανησυχεί τους επιδημιολόγους για εξάπλωση – Από την Τετάρτη η Ελλάδα αναμένεται να γίνει και πάλι “καμίνι”

|> Με δύο κύματα -του κορωνοϊού και του καύσωνα- αναμένεται να χτυπηθεί η Ελλάδα εντός των προσεχών ημερών. Όσον αφορά τον καύσωνα, οι μετεωρολόγοι μιλάνε για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να «χτυπήσει καμπανάκι» με 38 έως και 40 βαθμούς Κελσίου! Όμως για τον κορωνοϊό, οι επιδημιολόγοι ανησυχούν μετά την έξαρση που γνωρίζει ο Covid-19 στην Κρήτη, επειδή αυτό το τέταρτο επιδημικό κύμα κορωνοϊού κινείται απειλητικά προς την ηπειρωτική χώρα.

Θεωρείται ότι στη Μεγαλόνησο, στις ηλικίες 45-54 ένας στους τρεις πάσχει από κορωνοϊό και οι ειδικοί αγωνιούν τι θα συμβεί που από σήμερα η επιδημία άρχισε να «κινείται»…

Στο protothema.gr μεταξύ άλλων σημειώνεται: Μετά τους εφήβους και τους νέους, που οδήγησαν το κύμα τον Ιούλιο, τώρα πλήττονται οι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω των 45 χρόνων, οι οποίοι αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό τους στα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού.

Το ρεύμα του πληθυσμού που έχει κινηθεί προς τουριστικούς προορισμούς, νησιωτικούς ή άλλους, αλλά και προς τους τόπους καταγωγής, είναι πολύ μεγάλο, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε Αύγουστο, και δη στην καρδιά του, που συμπίπτει με τη σημαντική θρησκευτική γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η κινητικότητα αναμένεται να κορυφωθεί αυτή την εβδομάδα, όπου θα συνεχιστούν οι διακοπές για πολλούς πολίτες, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η επιστροφή παραθεριστών στη βάση τους, κυρίως στα αστικά κέντρα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: