Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Περιφέρεια, οι “Ημέρες Θάλασσας 2023” και το Πρωτάθλημα των ΑμεΑ στο ΟΑΚΑ

ΑΤΤΙΚΗ στις 28/05/2023

Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην ευζωία, τον αθλητισμό και την ισότιμη συμμετοχή στην άθληση»

|> Την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε δράσεις και αθλητικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την άθληση ως βασικό παράγοντα υγείας, ευεξίας και ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στο “Ευ Αγωνίζεσθαι” σηματοδοτεί η παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για τις ‘’Ημέρες Θάλασσας 2023” στον Πειραιά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών ΑΜΕΑ στο ΟΑΚΑ.

Χθες Σάββατο 27/5 ο κ. Πατούλης, παραβρέθηκε στην έναρξη των Πανελλήνιων Αγώνων «Open Water» και της αναβίωσης της κλασικής διαδρομής των 1200 μέτρων των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά.

Στο σημείο υποδέχθηκαν τον περιφερειάρχη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου. Παρόντες ήταν επίσης ο π. υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, ο εθνικός προπονητής και ειδικός σύμβουλος δημάρχου Πειραιά σε θέματα Άθλησης Νίκος Γέμελος, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Φιλιώ Μανωλιουδάκη, κ.ά.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης μετέβη στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στο οποίο διεξάγεται το ‘’ΒΙΚΟΣ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών και Γυναικών ΑΜΕΑ 2023’’, όπου απένειμε μετάλλια στους αθλητές και να συνομιλήσει με παράγοντες του αθλητισμού και της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα είναι συνδιοργανώτρια και η Περιφέρεια Αττικής. Στο σημείο υποδέχθηκαν τον κ. Πατούλη η αντιπεριφερειάρχης Β’ Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η πρόεδρος Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ Ι. Καρυοφύλλη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Καπελλάκης, η βουλευτής Α. Αγάτσα, η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα Άθλησης Χ. Γαλανοπούλου, αθλητικοί παράγοντες, κ.ά. Οι αγώνες διεξάγονται με τη συμμετοχή περίπου 200 κολυμβητών και κολυμβητριών.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην ευζωία, τον αθλητισμό και την ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην άθληση. Η τεράστια ανταπόκριση αθλητών και νέων παιδιών σε διοργανώσεις όπως οι συγκεκριμένες στον Πειραιά και στο ΟΑΚΑ επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη βαρύτητα που δίνουμε στη στήριξη αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων όπως οι συγκεκριμένες. Τόσο με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών όπως η κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας και του Γυμναστηρίου Καπαγέρωφ στον Πειραιά, όσο και με τη στήριξη αθλητικών και ειδικών θεματικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το “Ευ Αγωνίζεσθαι’’, σηματοδοτούμε τη διαχρονική βαρύτητα που δίνουμε στον αθλητισμό και την ενθάρρυνση των πολιτών προς την άσκηση και τον υγιή τρόπο ζωής».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: