Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η πολιτεία “θυμήθηκε” ότι υπάρχει το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας

Μερική αναστήλωση

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου, της γενικής διευθύντριας Αναστήλωσης του υπουργείου Πολιτισμού Ελένης Γατοπούλου  και υπηρεσιακών παραγόντων, για πολιτιστικά θέματα αιχμής της περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η χρηματοδότηση από την περιφέρεια Αττικής για την επισκευή του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την Αίγινα, προκειμένου να αποδοθεί μία αίθουσα στον Δήμο, τους Δημότες και τους επισκέπτες της Αίγινας για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Με ενέργειες της Περιφέρειας έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για την χρηματοδότηση της αναμόρφωσης του εσωτερικού της μίας πτέρυγας του εν λόγω έργου, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για την αναστήλωση του.

Με βάση ώριμης μελέτης του υπουργείου Πολιτισμού, η περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει με το συγκεκριμένο ποσό  την διαμόρφωση τελικά ενός μέρους της μίας πτέρυγας του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου σε αίθουσα εκθέσεων, αίθουσα εκδηλώσεων και τουαλέτες, οι οποίες  θα διατίθενται για χρήση στους πολίτες και φορείς της Αίγινας.

Συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα για την υλοποίηση του έργου καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, όπως η απαραίτητη τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων της Π.Α.

Ο κ. Χατζηπέρος τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο για τους πολίτες της Αίγινας, από την πολιτιστική ζωή των οποίων  λείπει ένας σημαντικός πολιτιστικός χώρος.  Διαβεβαίωσε δε, ότι θα λάβει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης της περιφέρειας Αττικής με το υπουργείο Πολιτισμού. Ευχαρίστησε δε, την κα Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη για την άμεση ανταπόκρισή της να δοθεί λύση στα τεχνικά  ζητήματα που προέκυψαν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, θέτοντας σε άμεση κινητοποίηση της αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: