Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέχρι και σήμερα η 8η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΑΤΤΙΚΗ στις 20/02/2022

Η “Τhe Greek Fine Food Exhibition” της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας 

|> Στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα, τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και σε εθνικό επίπεδο αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εγκαινιάζοντας, μαζί με τους υπουργούς Α. Γεωργιάδη και Σ. Κεδίκογλου την 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – TheGreekFineFoodExhibition.

Ο περιφερειάρχης διαπίστωσε με ικανοποίηση, ότι οι παραγωγικοί φορείς έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τεράστια άλματα κατορθώνοντας τα προϊόντα τους, τα οποία είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, να έχουν και μια επιπλέον προστιθέμενη αξία μέσα από το προσεγμένο brading συσκευασίας και συνολικής προβολής.

Η έκθεση, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές διαδικτυακής λειτουργίας,  πραγματοποιείται φέτος με φυσική παρουσία από τις 18 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.  Η Περιφέρεια Αττικής έχει δυναμική παρουσία καθώς φιλοξενεί στο περίπτερό της (C57, C54, C58, B39 και B41) δεκατρείς (13) εκθέτες-επιχειρήσεις.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, επίσης ο βουλευτής Γ. Παπάς, οι περιφερειάρχες, Στερεάς Ελλάδας Κ. Σπανός, Ηπείρου Κ. Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή Τομέα και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων: Νοτίου Αιγαίου και Δωδεκανήσου Φ. Ζανετίδης, Δυτικής Ελλάδας Κ. Βασιλόπουλος, Βορείου Αιγαίου Κ. Ανδρεάδου.

Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκε στην έκθεση ο διοργανωτής της έκθεσης Κ. Μοσχονάς, ενώ τον συνόδευαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, Αλιείας, Σταύρος Βοϊδονικόλας και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού, Θ. Κουτσογιαννόπουλος.

Ο Γ. Πατούλης περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, μεταξύ των οποίων και αυτό της Περιφέρειας Αττικής, συνομίλησε με εκθέτες -παραγωγούς και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα νέα προϊόντα, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές  του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της βούλησής του είναι να προωθήσει με συγκεκριμένες δράσεις, τόσο τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, όσο και τον θεματικό τουρισμό της γαστρονομίας, της υγείας και της ευεξίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής πιστή στο όραμα της για την ανάπτυξη του brand name της και στον αγροδιατροφικό τομέα, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δεν έμεινε ανενεργή. Συμμετείχε σε επτά διαδικτυακές δράσεις και τρεις διεθνείς εκθέσεις με φυσική παρουσία, οι οποίες έφεραν σε επαφή τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις της Αττικής με τους εν δυνάμει αγοραστές της διεθνούς και της εγχώριας αγοράς. Για το 2022 συνεχίζει να χρηματοδοτεί τη συμμετοχή των παραγωγών της σε εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών με ποσοστό 80% και, επιπλέον, διαθέτει ένα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού της για τη δυναμική παρουσία των τροφίμων της σε εκθεσιακά γεγονότα. Ο αγροδιατροφικός τομέας παρουσιάζει διαρκείς και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αποτελεί έναν κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, η στήριξη των παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Τα προϊόντα της Αττικής διαθέτουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και συνεπώς η προβολή τους με στόχο τη διεκδίκηση μιας πιο ανταγωνιστικής θέσης σε αυτό τον τομέα, είναι επιβεβλημένη. Προς αυτή την κατεύθυνση, δίνουμε έμφαση στον εκσυγχρονισμό και την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και στην εισαγωγή καινοτομιών και εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Στηρίζουμε τη μεταποίηση και την εφαρμογή ενός κατάλληλου για την αγορά μίγματος marketing, ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων. Η πανδημία έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις και στον τομέα της παραγωγής. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με τον αρμόδιο εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αγροτικής Πολιτικής και Αλιείας Σ. Βοϊδονικόλα, θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με στοχευμένες δράσεις στην προσπάθεια των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους».

> Η έκθεση θα λειτουργεί από 10 π.μ. -8μ.μ.. Η είσοδος είναι δωρεάν με την προϋπόθεση ηλεκτρονικής προεγγραφής στην ιστοσελίδα https://expotrof.gr/ και επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες από Covid.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: