Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ύδρα έγινε… Βενετία – Ξενύχτησαν οι κάτοικοι – Φόβος νέας κακοκαιρίας

SOS από τον δήμαρχο!

Πληροφορίες-φωτό
από protothema.gr

Τις πληγές της μετρά η Ύδρα, η οποία χθες Παρασκευή βούλιαξε κυριολεκτικά από την έντονη βροχόπτωση. Η νύχτα είναι δύσκολη για τους κατοίκους που από τη μια πρέπει να μετρούν τις ζημιές και από την άλλη να ζουν με την αγωνία για ενδεχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας.

Για πρωτοφανή θεομηνία κάνουν λόγο οι κάτοικοι, οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τα ορμητικά νερά να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και τα καταστήματά τους, απειλώντας την περιουσία τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, συνολικά έγιναν δέκα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ με βάση πηγές από τον Δήμο Ύδρας, δέκα σπίτια και 15 καταστήματα έχουν υποστεί τις πιο σοβαρές ζημιές.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί και στις υποδομές του νησιού και συγκεκριμένα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο πλακόστρωτο της Ύδρας, με το λιμάνι να είναι γεμάτο με μπάζα και ό,τι άλλο κατέβασαν εκεί τα ορμητικά νερά.

Οι χείμαρροι το πρωί της Παρασκευής παρέσυραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα οι εικόνες που κατέφθαναν από το νησί να δείχνουν ένα τοπίο βομβαρδισμένο. Ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης, μάλιστα, έχει ζητήσει το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το πρωί αναμένεται να βρεθεί στην Ύδρα ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού, Παναγιώτης Χατζηπέρος, για την η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, που έχει συγκαλέσει ο κ. Κουκουδάκης, ώστε όλοι οι μηχανισμοί του νησιού να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: