Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιστορική η σημερινή ημέρα για το ‘’Κανάλι Ένα 90,4’’ του Πειραιά

Μεγάλη εκδήλωση στις νέες εγκαταστάσεις του, όπου σβήστηκαν τα 36 ‘κεράκια’’ του – Βράβευση στον Γιώργο Κατσαρό

|> Τα 36 χρόνια της λειτουργίας του συμπληρώνει σήμερα το «Κανάλι Ένα 90,4» του Πειραιά και η γιορτή για το πρώτο δίκτυο της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην Ελλάδα είναι διπλή, καθώς ο ραδιοσταθμός λειτουργεί από σήμερα σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, στο κτήριο της οδού Σκουζέ 14. Και με αφορμή τις δύο αυτές σημαντικές στιγμές, πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη εκδήλωση, παρουσία πολλών προσκεκλημένων.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του κορυφαίου συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Επίσης ο γ.γ. του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού Γιάννης Γλύκας απένειμε ειδικό βραβείο στο ‘’Κανάλι Ένα 90,4’’ το οποίο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με τη διοίκηση του σταθμού να σβήνει τα 36 κεράκια στην καθιερωμένη τούρτα γενεθλίων.

Εκτός από τους προαναφερόμενους στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, οι: υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές, Θοδωρής Δρίτσας, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Μελάς και Νόνη Δούνια, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι αντιδήμαρχοι Πειραιά  Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Κυριακή Μπουρδάκου, Χαραλαμπία Ζηλάκου, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Μαρκαριάν, Παναγιώτης Ρέππας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θεόδωρος Καπράλος, η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, οι τραγουδιστές  Γιάννης Πετρόπουλος, Σοφία Αρβανίτη, Τερέζα, Γιάννης Νικολάου, η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά, ο πρόεδρος της ομάδας Βόλεϊ του Εθνικού Σπύρος Κουτούβαλης, ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Γιώργος Χατζηγεωργίου κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, είπε:

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για την πόλη μας, καθώς το ‘’Κανάλι Ένα’’ συμπληρώνει 36 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά και χαίρομαι που όλοι οι εκπρόσωποι της πόλης είμαστε εδώ,  δείχνοντας την αγάπη μας για το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά.

Παράλληλα εγκαινιάζουμε τις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του Καναλιού Ένα. Μια κτιριακή αλλαγή η οποία σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά και κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε ένα ανθρώπινο,  φιλόξενο και μοντέρνο περιβάλλον.

Ως δημοτική αρχή δώσαμε αγώνα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα προκειμένου να κρατήσουμε το δημοτικό μας ραδιόφωνο ανοιχτό, να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη  δουλειά του και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Κύριο μέλημά μας να αναβαθμίσουμε το Κανάλι Ένα ακόμη περισσότερο  και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί.  

Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο κ. Τζεφεράκο, τον κ. Σειρηνίδη, τους δημοσιογράφους, τους ηχολήπτες, τους παραγωγούς και όλους όσοι συμβάλλουν προκειμένου το δημοτικό μας ραδιόφωνο να είναι αντάξιο της ιστορίας του και να συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του, ως ένα μέσο ενημέρωσης ανοικτό στην τοπική κοινωνία του Πειραιά, με πολυφωνία, πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση. Χρόνια πολλά στο ‘’Κανάλι Ένα’’».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του ραδιοσταθμού, είπε:

«Τότε ήταν 90.6, σήμερα είναι 90.4. Από τότε πέρασε από προβλήματα, είχε τα πάνω του, είχε τα κάτω του. Βελτιώθηκε, αντιμετώπισε την ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί το δημοτικό ραδιόφωνο δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές , όπως κάνει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Εμείς είμαστε δημοτικό ραδιόφωνο, όλοι οι δήμαρχοι βάλανε πλάτη, ο Γιάννης ο Μώραλης χωρίς να το σκεφτεί καθόλου είπε στο πρώτο συμβούλιο ότι δεν κλείνουμε το ‘’Κανάλι Ένα’’ γιατί είναι ιστορία για τον Πειραιά. Άμα το κλείναμε θα ήταν έγκλημα. Το κρατήσαμε και πλέον θέλουμε να το κάνουμε το ραδιόφωνο που θα είναι μέσα στα 5 κουμπιά που θα πατάει ο καθένας στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του για να το ακούει. Το ραδιόφωνο είναι οι άνθρωποί του και οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους και τα μέλη του ΔΣ. Δεν είμαστε ψηλά, αλλά έχουμε ανεβάσει την ακροαματικότητά μας 500 φορές και συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε και πετύχαμε μέσα σε 4 μήνες όσες διαφημίσεις και χορηγίες είχαμε πάρει όλη την προηγούμενη δεκαετία. Το ραδιόφωνο δίνει βήμα να προβληθούν τα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν. Είχαμε απόλυτα τη στήριξη του δημάρχου, πρέπει να μας στηρίξει και η περιφέρεια. Ευχαριστούμε όλους που μας στηρίξατε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: