Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κάρτα ιατρικών υπηρεσιών από ιατρούς και οδοντίατρους του Πειραιά

ΥΓΕΙΑ στις 24/11/2015

Για ευάλωτους οικονομικά

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κάρτα Ιατρικών Υπηρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία απευθύνεται σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, δόθηκε σήμερα και παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Μαζί του ο πρόεδρος του ΙΣΠ και διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, η πρόεδρος του ΟΣΠ Μαρία Μενενάκου, παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης.

Ο κ. Μώραλης, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά γι΄ αυτή τη νέα κοινωνική συμμαχία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πλατανησιώτης.

Η πρωτοβουλία αυτή κινείται σε θετική κατεύθυνση, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν φθηνές εξετάσεις για όλες τις ιατρικές ειδικότητες και τους οδοντίατρους με τιμολόγια δημοσίου. Ακούσαμε για εξετάσεις αίματος με 2 ευρώ, άλλες εξετάσεις με 1,5, με 3 ευρώ. Οι οδοντίατροι είναι λίγο πιο ακριβοί γιατί υπάρχει μια διαφοροποίηση σχετικά με το κόστος των υλικών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική σύμπραξη των δύο συλλόγων και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Πιστεύω ότι έχουν και την οργανωτική δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που θα προμηθευτούν αυτή την κάρτα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες.

Περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα, που διαρκεί ήδη 5 χρόνια και είναι προφανές πως θα διαρκέσει κάποια χρόνια ακόμα. Με τέτοιους είδους κοινωνικά συμβόλαια μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, πολύ σημαντικές για τη χώρα και τις προωθούμε συνέχεια. Συγχαρητήρια και πάλι στους δύο συλλόγους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: