Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ερώτηση Παναγούλη για τα θανατηφόρα στη Σαλαμίνα

Καταγγέλλει στους αρμόδιους υπουργούς ότι εξελίσσονται  σε μάστιγα τα τροχαία

|> Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην Σαλαμίνα, που στέρησε την ζωή από την νεαρή βολεϊμπολίστρια Εύα Πετροχείλου, συνeτάραξε το πανελλήνιο και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή και συγκεκριμένα προς υπουργούς Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών – Μεταφορών. Σημειώνει:

Δυστυχώς η απώλεια της ζωής μιας νέας κοπέλας, ενός νέου ανθρώπου με ιδανικά και οράματα δεν αποτελεί την εξαίρεση στην καθημερινότητα της ιστορικής Σαλαμίνας, που αν και βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα, παραμένει παραμελημένη από την κεντρική, αλλά και την περιφερειακή εξουσία.

Τους τελευταίους μήνες, όπως ενημερώθηκα από κατοίκους της περιοχής, μια 67χρονη διερχόμενη πεζή έχασε την ζωή της, όταν την παρέσυρε μοτοσικλέτα στα Παλούκια. Ένας 17χρονος μοτοσικλετιστής ξεψύχησε στην άσφαλτο στην λεωφόρο Δημοκρατίας.  Ακόμα σε τροχαίο επί της συμβολής των οδών Σαλαμινομάχων και Τσιμισκή στα Παλούκια, τραυματίστηκαν και εγκαταλείφθηκαν δύο νέα παιδιά. Επίσης στα Αμπελάκια, αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος συγκρούστηκε με το μοτοποδήλατο που οδηγούσε νεαρός με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού παιδιού.

Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας, ούτε δέχονται να τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Όπως οι ίδιοι μου αποκάλυψαν, υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, στην συντήρησή του, ακόμα και στον φωτισμό του. Επίσης καταγγέλλουν την ανεπάρκεια ασθενοφόρων και γενικότερα παροχών Υγείας στο νησί,  οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν τον πραγματικό, υψηλότερο του καταγεγραμμένου, πληθυσμό του νησιού, ο οποίος αυξάνεται κατακόρυφα τους θερινούς μήνες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. υπουργοί:

  1. Ποια μέτρα έχετε πάρει για την αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Σαλαμίνας;
  2. Πόσα ασθενοφόρα ανά βάρδια υπάρχουν για να καλύψουν τις ανάγκες τις Σαλαμίνας τον χειμώνα και πόσα τους θερινούς μήνες; Έχουν καλυφθεί οι θέσεις που τον Σεπτέμβριο έμειναν κενές λόγω μεταθέσεων; Επαρκεί το ιατρικό προσωπικό σε 24ώρη βάση;
  3. Ποια είναι η δύναμη της Τροχαίας όλο το 24ωρο στο νησί και με ποια μέσα διασφαλίζει την τήρηση του ΚΟΚ;
  4. Ποιες πρωτοβουλίες μπορείτε να παρουσιάσετε για την αναβάθμιση της οδικής παιδείας στην Σαλαμίνα; Πότε επισκέφθηκαν αξιωματικοί της Τροχαίας σχολεία;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: