Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κινήσεις των υποψηφίων βουλευτών της Α’ Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων

Γιάννης Μελάς, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Μανωλάκος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Θ. Δρίτσας, Ν. Μπελαβίλας, Αλ. Κοτέας, Δήμ. Σταματέλου

|> Η τελευταία προεκλογική εβδομάδα αρχίζει τη Δευτέρα και τα επιτελεία των κομμάτων έχουν ‘’ανάψει’’, με τον Πειραιά να ‘’φλέγεται’’, για τον επιπλέον λόγο ότι η Α’ Περιφέρεια είναι με μία έδρα λιγότερη.

Αύριο και την Δευτέρα

Παρακάτω καταγράφονται οι κινήσεις των υποψηφίων βουλευτών της  Α’ Πειραιώς & Νήσων και πρώτα οι συγκεντρώσεις της Δευτέρας, όπου στις 7 μμ έχει συγκέντρωση ο βουλευτής Γιάννης Μελάς (ΝΔ) στο VIP Red 1925 του γηπέδου Καραϊσκάκη και στις 8 μμ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος στην πλατεία Κοραή.

Εν τω μεταξύ…

Νίκος Μανωλάκος (ΝΔ)

Τα Κύθηρα επισκέφθηκε ο βουλευτής Νίκος Μανωλάκος, για το ιστορικό προσκύνημα στον Προστάτη του νησιού Οσίου Θεόδωρου. Με την ευκαιρία συναντήθηκε με φίλους και κατοίκους και συζητώντας για τις εκλογές δήλωσε: «Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη και θα πρέπει να αναδείξει την κυβέρνηση που μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά, έχοντας ψηλά τις σταθερές αξίες μας».

Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πειραιά και έδωσε διάλεξη στους δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Θέμα είχε την παρουσίαση έργων που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαδικασίες ωρίμανσης και υλοποίησής τους.

Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ)

Από τη συχνότητα του ρ/σ «Κανάλι 1 90,4» του Πειραιά, ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, μεταξύ άλλων είπε:

  • Στη νησιωτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που άφησε ιστορία, με κορυφαίο παράδειγμα το μεταφορικό ισοδύναμο.
  • Στη ναυτιλιακή και γενικότερα τη λιμενική δραστηριότητα στον Πειραιά και πώς θα ωφελήσει όλη την πόλη.
  • Στη Σύμβαση Παραχώρησης και την κατάφωρη παραβίαση των συμφωνημένων, με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
  • Στην ανάγκη δημιουργίας μιας ανθρώπινης πόλης, με πρώτο μέλημα την υπογειοποίηση των γραμμών των ΗΣΑΠ στο τμήμα Νέο Φάληρο- Πειραιάς και στην επαναφορά των σχεδίων για την Ιπποδάμεια Αγορά.
  • Στην απλή αναλογική και τον τερματισμό του δικομματισμού και των πλαστών πλειοψηφιών.
  • Στις συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και δεσμεύσεων, με τη στήριξη ευρύτατου φάσματος κοινωνικών δυνάμεων.
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει ηττηθεί πολιτικά. Όσο μας προκαλεί ο κ. Μητσοτάκης, είμαστε έτοιμοι να συγκριθούμε πραγματικά.

Νίκος Μπελαβίλας (ΣΥΡΙΖΑ)

Σε δηλώσεις του ο καθ. Νίκος Μπελαβίλας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι αναποφάσιστοι θα αποτελέσουν το άλλοθι των δημοσκόπων». Και…

  • «Έχετε κυβερνήσει από το 2004. Καμία κυβέρνησή σας δεν άφησε χρήματα στα ταμεία. Ως κόμμα δεν χρωστάμε ευρώ, εσείς χρωστάτε 400 εκατομμύρια, αφήσαμε 37 δισ. δεν αφήσατε τίποτα. Αυτό μόνο του εγγυάται πως λέμε αλήθεια».
  • «Όσο και αν περιχαρακώσουμε τη Μεσόγειο με τείχη δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Οι ροές άλλωστε ων προσφύγων στην Ελλάδα σήμερα είναι οι ίδιες με εκείνες που είχαμε στο τέλος της προσφυγικής κρίσης. Δεν φαίνεται γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία δεν εκδίδει δελτία προς τον ΟΗΕ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ».
  • «Τα τουρκικά γεωτρύπανα κάνουν βόλτα στο Αιγαίο, τα παρασύρει ο άνεμος και τα πηγαίνει στη Ρόδο».
  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ στοπ. Είπαμε πως αν δεν υπάρξει συνεννόηση οι έρευνες στο Αιγαίο θα γίνουν συνοδεία θωρηκτών και αντιτορπιλικών».
  • «Υπάρχουν έρευνες οι οποίες μπορούν να γίνουν και περιοχές που πρέπει να προστατευθούν. Υπάρχει στρατηγική και εθνική και ευρωπαϊκή να μειώσουμε τους υδρογονάνθρακες και να προχωρήσουμε σε βιώσιμες πηγές ενέργειας. Να βάλουμε γεωτρήσεις παντού είναι λάθος».

Αλέξανδρος Κοτέας (ΚΚΕ)

Αύριο Κυριακή στις 11πμ ο Αλέξανδρος Κατηφές, θα περιοδεύσει στα Μέθανα.

Δήμητρα Σταματέλου (ΚΚΕ)

Την Δευτέρα η Δήμητρα Σταματέλου θα περιοδεύσει στην Αίγινα. Στις 9 πμ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και στις 10.30 πμ στο Νοσοκομείο ‘’Άγιος Διονύσιος’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: