Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κώστας Κατσαφάδος: Στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

‘’Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την επόμενη τετραετία. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για ένα απλό ραντεβού’’

«Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω ως πολίτης και μετά ως πολιτικός και υφυπουργός, για όσα κάνατε όλον αυτόν τον καιρό και συνεχίζετε  να κάνετε. Σώσατε χιλιάδες ζωές τους δύσκολους μήνες της πρωτόγνωρης πανδημίας, που βίωσε η γενιά μας και κρατήσατε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Σας χρωστάμε ως Πολιτεία και ως Κοινωνία».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι στόχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία προλόγισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά  Νίκος Πλατανησιώτης.

Στην  συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε:

«Το νέο ΕΣΥ αποτελεί, για μας στη Νέα Δημοκρατία, μία από τις τρεις κεντρικές μας προτεραιότητες. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στο σύστημα Υγείας, όμως έμεινε όρθιο στην πανδημία. Έχουμε εκπονήσει συνολικό πρόγραμμα. Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την επόμενη τετραετία. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για ένα απλό ραντεβού. Δεν είναι αποδεκτά αυτά, ούτε τα ράντζα. Έχουμε ένα σχέδιο για να αναμορφώσουμε τα επείγοντα σε 80 νοσοκομεία. Να εφαρμόσουμε προγράμματα προληπτικών εξετάσεων όπως το Φώφη Γεννηματά και δίνουμε  έμφαση στον προσωπικό γιατρό»

Κλείνοντας ο κ. υφυπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας:

« Ήρθε ο κ. Τσίπρας να δηλώσει υποψήφιος στον Πειραιά. Καλοδεχούμενος, γιατί είμαστε φιλόξενοι. Αλλά ήρθε ως υποψήφιος σε μια πόλη που ως Πρωθυπουργός, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.  Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία. Είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες».

Την Κυριακή ο Κώστας Κατσαφάδος θα περιοδεύσει και θα μιλήσει στα Κύθηρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: