Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το τηλ. ‘1544’ για κάθε πρόβλημα οδικής ασφαλείας στην Αττική

ΑΤΤΙΚΗ στις 16/04/2022

Λειτουργεί από χθες και όλο το 24ωρο στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας – Το φθινόπωρο εφαρμογή για smartphone

|> Σε λειτουργία τέθηκε χθες το τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 1544 το οποίο μπορούν να καλούν οι οδηγοί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 μέρες το χρόνο. Οι οδηγοί μπορούν να αναφέρουν κάθε είδους πρόβλημα που σχετίζεται με το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ενεργοποίησε, χθες του πρωί από το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας το 1544 το οποίο στοχεύει να ενισχύσει την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Όπως υπογράμμισε πρόκειται για μία νέα καινοτόμο δράση η οποία έχει ως κεντρικό σκοπό της να ενισχύσει την επικοινωνία των χρηστών του οδικού δικτύου με την Περιφέρεια, τόσο για θέματα που αφορούν στη συντήρησή των κεντρικών οδικών αρτηριών και της σηματοδότησης, όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που τυχόν προκαλούνται στο οδικό δίκτυο.

Επιπλέον ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών και η βελτίωση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας είναι ψηλά στην ατζέντα της σημερινής διοίκησης. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τα χρήματα τα οποία έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα.

Όπως τόνισε πάνω από 300 εκ. ευρώ έχουν διατεθεί για ασφαλτοστρώσεις, διαζώματα, παρεμβάσεις σήμανσης και φωτεινών σηματοδοτών. Επίσης τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2027 προγραμματίζονται έργα οδικής ασφάλειας που θα ξεπερνούν τα 150 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σε διάστημα 4 μηνών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η ηλεκτρονική εφαρμογή για smartphone, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν υλικό χωρίς να απαιτείται τηλεφωνική κλήση. Βίντεο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: