Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Λούζεται” με ροζ φώτα τo Δημοτικό, αντιδρώντας έτσι στον καρκίνο του μαστού

ΥΓΕΙΑ στις 17/10/2016

Εκστρατεία ενημέρωσης

Με ροζ φώτα “λούζεται” απόψε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Κι αυτό οφείλεται στην Estee Lauder Companies που κάθε Οκτώβριο πραγματοποιεί παγκόσμια εκστρατεία, φωταγωγώντας με ροζ χρώμα κτίρια-σύμβολα, με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η “ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ”. Και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα κτίριο-ορόσημο της πόλης και προστατευόμενο μνημείο από το 1980.

Η Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Παγκοσμίων Μνημείων –Σημείων Οροσήμων της Εκστρατείας Ενημέρωσης ξεκινά το 2000 από την Evelyn Lauder, με σκοπό να αφυπνίσει την προσοχή στη σημασία της υγείας του μαστού και της έγκαιρης διάγνωσης. Την πρώτη χρονιά, 26 κεντρικά σημεία σε 22 χώρες φωταγωγήθηκαν συμβολικά με ροζ χρώμα, συμπεριλαμβανομένων του Empire State Building (ΗΠΑ), της  Όπερας του Σύδνεϋ (Αυστραλία) και του Πύργου της Πίζας (Ιταλία).

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί επάνω από 200 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η “ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ”. Το 2010 η εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού δημιουργεί για πρώτη φορά ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με τίτλο «Τα περισσότερα Κτίρια-Ορόσημα που φωταγωγούνται  για ένα σκοπό μέσα σε 24 ώρες».  Ιστορικά αξιοθέατα όπως το Angel de la Independencia (Μεξικό), το Peninsula Hotel (Χονγκ Κονγκ), το Ζάππειο (Ελλάδα), το Burj Al Arab (Ντουμπάι) και το Κέντρο Ροκφέλερ (ΗΠΑ), φωταγωγούνται συγχρόνως μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών.

Στην Ελλάδα έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο πύργος του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, το Ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” στο Σύνταγμα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, το Ενετικό Φρούριο Κουλέ στο Ηράκλειο, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού City Link, η στοά Σπυρομήλιου και το “Hilton” Αθηνών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: