Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά

Εντυπωσιακές εικόνες από την παρέλαση, την επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη και τη γαλανόλευκη να καλύπτει έναν κολπίσκο στη θάλασσα της Πειραϊκής

|> Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πειραιά ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, με την καθιερωμένη παρέλαση και με μία δράση συμβολικού χαρακτήρα στη θάλασσα της Πειραϊκής.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρακολούθησε την παρέλαση και νωρίτερα, παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, ενώ κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην ομώνυμη πλατεία. Επίσης, χθες, παραμονή της επετείου, ο κ. Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του εθνικού ήρωα στο Νέο Φάληρο, κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Η γαλανόλευκη κυματίζει στη θάλασσα του Πειραιά

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι εικόνες που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Πειραϊκή, καθώς ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε μια γιγαντιαίων διαστάσεων ελληνική Σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο Αφροδίτης.

Πρόκειται για μια δράση υψηλού συμβολισμού που πραγματοποίησε και εφέτος ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πειραιά, η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Αλέξανδρος Παλατιανός, ο οποίος ανέφερε πως η συμβολική ανάπτυξη της ελληνικής σημαίας στη θάλασσα της Πειραϊκής τονίζει το εθνικό αίσθημα απέναντι στο έργο που επιτέλεσαν οι πρόγονοί μας.

Τη διοργάνωση της δράσης είχε η διεύθυνση Εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά με την συμβολή της Α’ δημοτικής κοινότητας, του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του Λιμενικού Σώματος, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής ‘’Ο Άγιος Νικόλαος’’.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πειραιά, εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Σε δήλωση που έκανε είπε:

«Διακόσια δύο χρόνια μετά, τιμούμε όλους αυτούς οι οποίοι πήγαν κόντρα στη λογική. Διακόσια δύο χρόνια μετά, τιμούμε αυτούς που μοναδικό όπλο είχαν τις αξίες και τα ιδανικά τους. Τις αξίες γύρω από την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Τιμούμε τους Έλληνες προγόνους μας. Και οφείλουμε να έχουμε αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, ως πυξίδα, όλες οι επόμενες γενιές ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εθνική μας ανεξαρτησία αλλά και να έχουμε δύναμη ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα αυτά που μας πληγώνουν και μας στεναχωρούν. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε:

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Σήμερα τιμάμε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο, με την καθιερωμένη παρέλαση συλλόγων, μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά, ο Δήμος Πειραιά με τη συνδρομή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, προχώρησε και εφέτος σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία συμβολικού χαρακτήρα, καθώς τοποθέτησε μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα, έχοντας κατά νου ότι όταν είμαστε ενωμένοι ως χώρα και ως Έλληνες τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: