Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ρόδα τίμησε ο Δήμος Πειραιά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Χιλιάδες τριαντάφυλλα προσφέρθηκαν στις γυναίκες σε διάφορα σημεία του Πειραιά

|> Με μια συμβολική κίνηση προσφοράς χιλιάδων τριαντάφυλλων στις γυναίκες της πόλης, ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον πολυσήμαντο και πολλαπλό ρόλο της γυναίκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Από νωρίς το πρωί, προσφέρθηκαν τριαντάφυλλα στις Πειραιώτισσες και στις επισκέπτριες της πόλης στην πλατεία Κοραή, στο Πασαλιμάνι,  στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο Δημοτικό Θέατρο, στην πλατεία Γεννηματά, στην πλατεία Θεμιστοκλή και στο πάρκο Δηλαβέρη,

Στόχος του Δήμου ήταν να δείξει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο της γυναίκας, της μάνας, της κόρης, της συζύγου, της εργαζόμενης, της άνεργης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Πειραιά τιμά συμβολικά τις γυναίκες, προσφέροντάς τους τριαντάφυλλα σε διάφορα σημεία της πόλης μας, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές. Η ημέρα αυτή δεν σηματοδοτεί μόνο τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και τις κατακτήσεις τους, αλλά είναι και ημέρα αναγνώρισης των αξιών και της προσφοράς της γυναίκας ως μητέρα, κόρη, σύντροφος, σύζυγος.

Οι γυναίκες καθημερινά αποδεικνύουν ότι έχουν τη δύναμη και τις ικανότητες να πετύχουν πολλά, σε όλους τους τομείς, στην κοινωνία, στην επιστήμη, στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Αναμφισβήτητα έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα. Σίγουρα, όμως, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα, ώστε κάθε γυναίκα να νιώθει ίση και ασφαλής και κυρίως ως κοινωνία να της προσφέρουμε τις συνθήκες εκείνες που θα βελτιώσουν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που είναι δίπλα μας και καθημερινά τις βλέπουμε να αγωνίζονται με πείσμα και επιμονή για να τα βγάλουν πέρα στον πολλαπλό τους ρόλο και να προοδεύσουν. Και αυτό οφείλουμε να το θυμόμαστε όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα».

Παράλληλα και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο: ‘’Διαφύλαξη Γονιμότητας: μόδα ή ανάγκη;’’, την οποία διηύθυνε η δημοσιογράφος Μαρία Μπεκατώρου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος (φωτό), μαιευτήρας – γυναικολόγος, διευθυντής μονάδας Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης κλινικής ΡΕΑ, αντιπρόεδρο δ.σ. κλινικής ΡΕΑ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά

Ο κ. Τζεφεράκος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πολιτισμού Γιάννη Χατζηαλέξη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Νίκο Διαμαντή για την παραχώρηση του χώρου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στη γονιμοποιητική πιθανότητα ανά ηλικία, στη κρυοσυντήρηση ωαρίων, η οποία παρέχει τη δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας για μελλοντική χρήση, στο τι είναι η κρυοσυντήρηση ωαρίων, σε ποιες γυναίκες συνίσταται, καθώς και ποια είναι τα οφέλη της.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης οι :

  • Γεώργιος Κρεατσάς, FACS, FACOG, FRCOG, ομ. καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας, τ. αντιπρύτανης Ιατρικής Σχολής Αθηνών, επιστημονικός διευθυντής κλινικής ΡΕΑ και
  • Γεώργιος Δ. Βλάχος, ομ. καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΕΚΠΑ, εντεταλμένος σύμβουλος διοίκησης κλινικής ΡΕΑ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: