Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με χορηγία και της Περιφέρειας Αττικής οι Special Olympics 2023 του Βερολίνου

Η τελετή Αφής της Φλόγας στο Ζάππειο, έγινε χθες παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

|> Στη λαμπερή και συγκινησιακά φορτισμένη τελετή Αφής της Φλόγας, η οποία έγινε στο Ζάππειο, για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2023 που θα διεξαχθούν στο Βερολίνο το διάστημα 17 έως 25 Ιουνίου με τη θεσμική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την παρουσία τής Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Φλόγα της Ελπίδας ξεκίνησε από το Ζάππειο, το ταξίδι για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “ Berlin 2023”, που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Γερμανία.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 190 αποστολές Special Olympics με πάνω από 7.000 αθλητές με νοητική αναπηρία, που θα αγωνιστούν σε 24 αθλήματα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

H Ελληνική Αποστολή αποτελείται από 71 Αθλητές, 22 Προπονητές, 2 Αρχηγούς Αποστολής, 4 άτομα Διοικητικό/Βοηθητικό Προσωπικό και 1 Γιατρό.

Η τελετή άρχισε με την έπαρση σημαιών Ελλάδας, Γερμανίας, Special Olympics και Παγκοσμίων Αγώνων “Βερολίνο 2023” και καλωσόρισμα από τον πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γεώργιος Κουμεντάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Special Olympics Ευρώπης- Ευρασίας David Evangelista και ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics “Βερολίνο 2023“ Sven Albrecht.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης οι υπηρεσιακοί υπουργοί Υγείας Α. Κοτανίδου, Παιδείας Χ. Κίττας, Τουρισμού Ι. Δρέττα, Εργασίας Π. Παπαρηγοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θ. Αυγερινός, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ‘’Ελπίδα’’ Μ. Βαρδινογιάννη, ο αρχηγός ΓΕΣ Α. Χουδελούδης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Θ. Μπουρολιάς, πρέσβεις και άλλοι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: