Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μηνύματα Βαρβιτσιώτη-Μώραλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας – «Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού», επανέλαβε ο δήμαρχος

Με μηνύματα τού επί της ύλης υπουργού και του δημάρχου Πειραιά γιορτάστηκε η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας (WorldMaritime Day), που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Στο μήνυμά του ο κ. Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2014, εκ μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ελληνικής Κυβέρνησης, δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω μήνυμα σε κάθε Έλληνα ναυτικό, σε κάθε μέλος της μεγάλης Ελληνικής Ναυτιλιακής οικογένειας. Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι αφιερωμένος στην αποτελεσματική εφαρμογή των Συμβάσεων που έχουν υιοθετηθεί από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ)».

Από την πλευρά του ο κ. Μώραλης, εκτός από το επίσημο μήνυμα, έγραψε στο Facebook: «Με τολμηρές και καινοτόμες πρωτοβουλίες που προωθούμε στοχεύουμε ο Πειραιάς να γίνει κέντρο αναφοράς της ελληνικής ναυτιλίας, να αποκτήσει ενισχυμένο και διευρυμένο διεθνή ρόλο και να δημιουργηθούν στην πόλη και τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας».

Και:

-Προωθούμε τη δημιουργία Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά (Piraeus International Maritime Centre) το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, όπως, για παράδειγμα, αυτές του Maritime London και των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών λιμένων.

-Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του Λιμένα του Πειραιά για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική και την ανταγωνιστική του θέση.

-Σήμερα, η Ελλάδα που περνάει την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, μπορεί να σταθεί ξανά όρθια στα πόδια της. Βασικό της στήριγμα είναι η ναυτιλία, ο ναυτιλιακός κλάδος και η ευρύτερη θαλάσσια οικονομία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: