Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Συνταγή” ΙΣΠ για τον θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού

ΥΓΕΙΑ στις 14/12/2018

Να ορισθούν Οικογενειακοί Ιατροί με ανάλογους μισθούς και να δίνεται η δυνατότητα στην ελεύθερη επιλογή ιατρού

|> Σε ανακοίνωση για την ενημέρωση, σχετικά με τον θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού, προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ) “με σκοπό την διευκρίνηση ανακριβειών που διαδίδονται το τελευταίο διάστημα“. Η ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Ν. Πλατανησιώτη και τον γ.γ. Γ. Βίτσα του ΙΣΠ, αναφέρει:

  • Η εγγραφή των ασθενών σε Οικογενειακό Ιατρό αναφέρεται ως «υποχρεωτική», αλλά οι ήδη υπάρχοντες οικογενειακοί ιατροί δεν επαρκούν. Αν αναλογιστούμε δε ότι ο καθένας από αυτούς μπορεί να εξετάζει έως 2500 ασθενείς, αντιλαμβάνεστε ότι στην ουσία δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
  • Αναφέρεται ότι μόνο οι Οικογενειακοί Ιατροί έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης ή παραπομπής σε ειδικούς ιατρούς. Αυτό είναι ψευδές! ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  • Την παραπομπή στο νοσοκομείο μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε ιατρός και όχι μόνο ο οικογενειακός. Αυτό αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του Ιατρού αλλά και του Ασθενή.
  • Ένας ασθενής που θα ζητά ραντεβού ανάμεσα σε 2500 άλλους ασθενείς του ίδιου Ιατρού, φυσικά θα περιμένει μήνες.
  • Ορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ ότι ένας Οικογενειακός Ιατρός, που συνήθως είναι πολύ νέος ή σχεδόν συνταξιούχος, μέσα στα 15 λεπτά της επίσκεψης πρέπει να συνταγογραφήσει και να φτιάξει το αρχείο του ασθενούς. Αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ!..
  • Η αμοιβή του Οικογενειακού Ιατρού κυμαίνεται από 1-3 ευρώ ανά ασθενή. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους όλοι, ότι δεν γίνεται Ιατρική με 1 ευρώ και χωρίς ικανοποιημένο τον Ιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
  • Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις πρέπει πάψουν να κοροϊδεύουν τους Ιατρούς και το Κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να πιστεύει, ότι ο λαός του Πειραιά που είναι 300.000 άνθρωποι, θα μπορούν να εξυπηρετούνται με τους 20 Οικογενειακούς Ιατρούς που όρισε ο ΕΟΠΥΥ.

Η λύση είναι μία και είναι απλή.

Όλοι οι Ιατροί (Παθολόγοι, Γενικοί Ιατροί και Παιδίατροι) να ορισθούν ως οικογενειακοί με ανάλογους μισθούς και να δίνεται η δυνατότητα της Ελεύθερης Επιλογής Ιατρού στους ασθενείς, ώστε να φτιάξει πραγματικά το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: