Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένας εφιάλτης που ξύπνησε κάποιες πικρές αλήθειες…

ΥΓΕΙΑ στις 14/03/2021

Νισάφι πια, για “νεοφώτιστους”, που ανακάλυψαν την οδύνη και την περιθανάτια αγωνία των θυμάτων του Covid…

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Ξύπνησα «εν τω μέσω της νυκτός» από έναν ακόμα εφιάλτη -από τους αμέτρητους παρόμοιους της μακρόσυρτης θητείας μου: ήμουν, έλεγε το φρικαρισμένο από χρόνια Ασυνείδητό μου, ξεγυμνωμένος καχέκτης, σε τετράκλινο, πρησμένος, με σωληνάκια από παντού να με ποτίζουν και να αποχετεύουν υγρά.

Ένας εφιάλτης τελικής ασφυξίας από καρκίνο τελικού σταδίου· χωρίς καμμία προσδοκία έστω και μίας χορταστικής ανάσας παρά το συνεχές οξυγόνο και όλα τα καλούδια της φαρμακευτικής. Μόνη ελπίδα, η Αγία Μορφίνη.

Ξύπνησα και, μένοντας άγρυπνος, στράφηκα στο αλκοολίκι μου· το Facebook. Το λάθος μου!

Επειδή έπεσα σε δυό τρεις εναγώνιες αναρτήσεις: «Κάποιοι είναι, λένε, πολύ φρικαρισμένοι από την εξάρτηση από την οξυγονοθεραπεία» και τις άθλιες συνθήκες «απώλειας της ιδιωτικότητας» (sic) που βιώνουν οι βαρειές περιπτώσεις Covid λοίμωξης.

Μιλούν σε σχοινοτενείς μονολόγους -σχεδόν καρμπόν- για τη φρίκη που ζουν όσοι άτυχοι ή απρόσεχτοι έπεσαν «στον ιστό της αράχνης» του φονικού ιού -μόνο αυτός έμεινε πια να σκοτώνει.

Λένε, αγανακτισμένοι, στους άφρονες όλους: «Τι δεν καταλαβαίνετε και θέλετε να φτάσετε στις ΜΕΘ;»…

Νισάφι πια!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι γνώριμοι κατά συρροήν φονιάδες, συνασπισμένοι μας λιθοβολούν -στο όποιο Συλλογικό Συνειδητό ή Ασυνείδητο μας έχει απομείνει.

– Δεν ακούτε το κροτάλισμα;

Στους «νεοφώτιστους», λοιπόν, που ανακάλυψαν, σχεδόν μαζοχιστικά, την οδύνη και την περιθανάτια αγωνία των θυμάτων του Covid, παραθέτω ενδεικτικές εικόνες και εμπειρίες από περιπτώσεις άλλων «μαρτύρων» ή «ηρώων» που παραμερίζονται ύπουλα και λησμονιούνται μέσα στη δίνη των τελευταίων μηνών από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικού Εξοστρακισμού-πληροφοριών) και των φονταμενταλιστών της εποχής -ανιδιοτελών και βαρέως ιδιοτελών.

Σημείωση: Αν φρικάρετε κι εσείς από τις φωτογραφίες, παρηγορηθείτε από τις συνέπειές τους στο ψυχόσωμα του συγγραφέα τού «Ως πρόσχημα καταλαλιάς»…

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ. ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: