Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι εφετινές ‘‘Ημέρες Θάλασσας’‘ έρχονται στον Πειραιά με την τριήρη ‘’Ολυμπιάς’’!

Στις 11 το πρωί η επίσημη υποδοχή στην πλατεία Αλεξάνδρας με την παρουσία της φημισμένης μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

|> Η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού ‘‘Ολυμπιάς’‘ δένει και εφέτος στον Πειραιά για τις ‘‘Ημέρες Θάλασσας 2023’‘ και σήμερα Τετάρτη 24/5, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Αλεξάνδρας ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα υποδεχθεί, το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.

Στην υποδοχή συμμετέχει η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με τον αρχιμουσικό πλωτάρχη (Ε) Αντώνη Καραγουδάκη Π.Ν. και τους μουσικούς να έχουν ετοιμάσει ένα ‘‘ταξίδι’‘ σε αγαπημένες μελωδίες με ήχους και μουσικές της ελληνικής θαλασσινής παράδοσης.

Η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού ‘‘Ολυμπιάς’‘, θα βρίσκεται από σήμερα έως την Κυριακή 4 Ιουνίου στην πλατεία Αλεξάνδρας, όπου οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να την θαυμάσουν.

Όπως είναι γνωστό, η τριήρης ‘‘Ολυμπιάς’‘ κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2023, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: www.imeresthalassas.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: