Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πίνει το πενταπόσταγμα κάθε πρωί και… κάνει θαύματα!

ΥΓΕΙΑ στις 22/09/2019

Ο Δημήτρης υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και αλληθωρίζει στα “φυσικά προϊόντα”…

Αλ. Αρδαβάνης* |> Ακούω τον Δημήτρη να περιγράφει μια συνταγή με ανάμειξη λαχανικών κατά του καρκίνου· διώχνει λέει τον καρκίνο από τα κύτταρα. Μιλάει μετά για το πενηνταπόσταγμα· εκεί να δεις, λέει, τι θαύματα κάνει, κάθε πρωί το πίνω… Στο τέλος ρίχνει στην κουβέντα και τις σωτήριες ιδιότητες που έχει το κομποσκοίνι του πατρός Παϊσίου· με παραδείγματα -όχι ένα και δύο, πολλά!

Σκέφτομαι γελώντας -όχι ειρωνικά πια, μόνο για το επιστημονικοφανές ύφος… Πόση η απόσταση από την παρατήρηση στην επαλήθευσή της; Από τη λαϊκή ματιά στην εμμονή του ερευνητή βασικού επιστήμονα να το επιβεβαιώσει; Από τη σοφία του ανθρώπου στην διαστροφή της επιδίωξης του κέρδους; Από το θεμιτό κέρδος στην τερατώδη αντιστροφή της επινόησης ασθενειών και υποψηφίων ασθενών-πελατών;

Ο Δημήτρης έχει κι αυτός καρκίνο. Δεν ξέρει αν προέκυψε πριν ή μετά την προσχώρησή του στη φυσική ζωή και την Πίστη -ούτε εγώ βέβαια το ξέρω. Ξέρω όμως πως κάπνιζε σα φουγάρο, πως έχει ανασάνει στη δουλειά του απροσδιόριστες ποσότητες καρκινογόνων, πως ήταν βαρέως υπέρβαρος και άλλα πολλά… Τώρα έχει αναμορφωθεί, μόνο δυο τρία τσιγαράκια με τον καφέ -μόνο ελληνικό έ;… και σκέτο, η ζάχαρη τέλος!

Ο Δημήτρης κάνει χημειοθεραπεία· παίρνει φάρμακα της βιομηχανίας. θα κάνει και ακτινοβολίες. Αλληθωρίζει όμως και προς τα “φυσικά προϊόντα”, γλείφει λίγο κι από το μαντζούνι των θαυμάτων της Πίστεως… Αν του βγει, θα είναι σίγουρος πως τα “άλλα” τον έσωσαν. Εγώ δεν θα ξέρω ποιο και τι, πόθεν η -παροδική- σωτηρία.

Ολοένα λιγότερα μου φαίνεται πως ξέρω πια. Επιστρέφω λες; Αλλά πού; Στο απόσταγμα του Χάους, μήπως;

(*Ο δρ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης είναι ιατρός ογκολόγος διευθυντής στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: