Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δώρο Πειραιώς στον Πειραιά μία αξιόλογη υποψηφιότητα

Ο Τάσος Αβραντίνης στην πρώτη γραμμή της μάχης μετά από  απόφαση του Μητσοτάκη

|> Υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον ο Τάσος Αβραντίνης. Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο κ. Αβραντίνης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Πειραιάς και τα νησιά του αποκτούν μία δυναμική και μαχητική παρουσία στα πολιτικά πράγματα, μία φωνή σύγχρονη, ρεαλιστική και έναν επιστήμονα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει εκπαίδευση, οικονομία και ανάπτυξη.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του στην Α’ Πειραιά και Νήσων, ο Τάσος Αβραντίνης δήλωσε:

Πάντα πίστευα ότι κανείς δεν πρέπει να αποφεύγει τις δύσκολες αποφάσεις και τις δύσκολες μάχες. Σε μια κατ΄ εξοχήν κρίσιμη αναμέτρηση, όπως είναι οι βουλευτικές εκλογές που έρχονται πρέπει να συστρατευτούμε όλοι όσοι πιστεύουμε στην ανοιχτή κοινωνία και στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.
Ευχαριστώ τον κ. Μητσοτάκη που με τιμά με τη φιλιά του και τον οποίο, εκτός του ήθους και της αξίας του, εκτιμώ γιατί είναι ένας επιτυχημένος μεταρρυθμιστής πολιτικός.
Έχω καθήκον και υποχρέωση να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω την επιλογή του. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει το ταχύτερο μια σύγχρονη φιλελεύθερη κυβέρνηση“.

Τα “ένσημα” που διαθέτει ο Τάσος Αβραντίνης είναι πολλά και τα δε βιογραφικά του στοιχεία σημαντικά, όπως: Γεννήθηκε το 1969. Είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο εμπορικό και φορολογικό δίκαιο και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της «Δράσης», η οποία πρόσφατα ανέστειλε την κομματική της δραστηριότητα για να στηρίξει τη ΝΔ. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Forum (1991), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (1991-1995) και του κόμματος “Οι Φιλελεύθεροι” (1999). Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με το Γιώργο Καμίνη και διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Από το Μάϊο του 2017 με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχει στην συγκροτηθείσα Ομάδα Δράσης για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Έχει συγγράψει βιβλία για την εκπαίδευση και την οικονομία και αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Σύζυγός του είναι η Μαργαρίτα Τσαπόγα με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: