Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας αύριο και χιλιάδες λουλούδια θα προσφερθούν στον Πειραιά για τις μητέρες

Πότε και πού θα γίνουν εκδηλώσεις σήμερα και αύριο

|> Ο Δήμος Πειραιά και η διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων εκφράζοντας τον σεβασμό στη γυναίκα που χαρίζει τη ζωή και που προσφέρει απλόχερα την αγάπη της, προχωρούν την Κυριακή 14/5 -Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας- σε συμβολικές δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Χιλιάδες λουλούδια θα προσφερθούν και στις πέντε δημοτικές κοινότητες στο πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του ανθρώπου, ενώ σήμερα Σάββατο θα φωτιστεί με ροζ χρώμα το Άγαλμα της Μητέρας, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, αύριο στις 11:15, θα καταθέσει στεφάνι στο Άγαλμα της Μητέρας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο της μητέρας που είναι συνώνυμο της προσφοράς, της αυτοθυσίας και της αγάπης στον υπέρτατο βαθμό.

Την Κυριακή, στο Πασαλιμάνι, από τις 11:00, μια «αγκαλιά» λουλούδια, θα περιμένει τις μητέρες οι οποίες θα ψυχαγωγηθούν με ζωντανή μουσική, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την κάρτα της επιλογής τους για τη μητέρα τους, στο παιδικό εργαστήρι.

Λουλούδια επιπλέον θα προσφερθούν στην ίδια ώρα, (11:00), στην πλατεία Κοραή, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο Μικρολίμανο, στην Πειραϊκή, στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέας, καθώς επίσης και στην πλατεία Καραϊσκάκη (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Γεννηματά (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Θεμιστοκλή (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα) και στο πάρκο Δηλαβέρη (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα).

Επιπλέον, ο Δήμος Πειραιάθα προσφέρει λουλούδια στις γιατρούς, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης -«Τζάνειο» και «Μεταξά»- ως ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς τους, καθώς και στις ασθενείς.

Τις συμβολικές δράσεις θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα, η διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά διοργανώνει σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη» και τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα… παίξει». Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αναλυτικότερα, σήμερα 10:00 -12:00 θα πραγματοποιηθεί αθλητικό τουρνουά από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ και την Κυριακή από τις 10:00 – 17:00 τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμός ζωγραφικής, σκάκι, Facepainting κ.ά.

Στις 18:00, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις – μετάλλια στους νικητές, καθώς και έπαινοι σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: