Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα σημαντικό τριήμερο για την πάταξη του καρκίνου!

ΥΓΕΙΑ στις 20/10/2020

Πανελλήνιο Συνέδριο: “Καθ’ οδόν προς τον βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία”

|> Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο για τον καρκίνο, με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και μαχομένων κατά της επάρατου, διεξάγεται το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου στο Intercontinental. Το πραγματοποιεί η Ελληνική Ογκολογική Εκπαίδευση και Πράξη (ΕΛΟΕΠ), σε συνεργασία με το Α’ Παθολογικό – Ογκολογικό Τμήμα του αντικαρκινικού νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” και την Ιατρική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Τίτλος του πανελληνίου συνεδρίου είναι: “Καθ’οδόν προς τον βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία“.

Στον χαιρετισμό των προέδρων Αλέξανδρου Αρδαβάνη, Αλέξανδρου Τζοβάρα, Μιχάλη Νικολάου και Γεώργιου  Πισσάκα, θα διαβάσουμε:

Συνεχίζουμε και φέτος «καθ’ οδόν» – «με λογισμό και μ’ όνειρο». Επιχειρούμε την ιχνηλασία του παρόντος και του μέλλοντος. Με το «τρίτο μάτι» πίσω στο παρελθόν, εγγύς και απώτερο· επειδή, πρώτο αυτό, διδάσκει.

Βρισκόμαστε ήδη στην «πλημμυρίδα» της Ιατρικής Ακριβείας. Της «νέας τάσης» που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ (The Precision Medicine Initiative). Πόσο νέο είναι αυτό; Πόσα έχουν αλλάξει από την εποχή που οι Kohler και Milstein ανακοίνωσαν τη σύνθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, πατώντας στα βήματα άλλων εμπνευσμένων ερευνητών;

Η Μοριακή Βιολογία καταλύει ένα-ένα τα φράγματα στην κατανίκηση της «μεγάλης Ασθένειας». Μένοντας ακόμα μακριά από το συνεκτικό πλήγμα κατά της εκδηλωμένης νόσου· ακόμα μακρύτερα από την πρώιμη ανίχνευσή της – τη δευτερογενή πρόληψη – και σε αστρονομική απόσταση από την πρωτογενή αποτροπή της.

Ίσως επειδή η τελευταία είναι αρμοδιότητα της Πολιτικής Βούλησης και όχι της Βιοϊατρικής Έρευνας, ίσως επειδή ο νόμος της Φθοράς παραμένει – ευτυχώς – διαχρονικά αδυσώπητος.

Εν τω μεταξύ ο καταιγισμός των πληροφοριών καλά κρατεί, αδιαφορώντας για την αδυναμία όλων των συμβαλλομένων στο εγχείρημα της αντικαρκινικής πάλης να τις ενσωματώσουν. Εξάλλου, όσο βελτιώνουμε τα ποσοτικά αποτελέσματα, δηλαδή τις ευχερώς μετρήσιμες μεταβλητές ανταπόκρισης και επιβίωσης, τόσο ορθώνονται μπροστά μας οι δυσχερώς ποσοτικοποιούμενες μεταβλητές της Ποιότητας Ζωής· ο Ψυχοκοινωνικός Τομέας που βραδυπορεί και παραμελείται – για λόγους Πολιτικών Υγείας πάντα. Για τους λόγους αυτούς, η Ψυχοογκολογία θα είναι βασική συνιστώσα και της φετινής μας συνάντησης.

Σημειώνεται όπως το Συνέδριο θα διεξαχθεί λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19 και με φυσική παρουσία 50 ατόμων στη συνεδριακή αίθουσα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική για τους συμμετέχοντες εντός του συνεδριακού χώρου. Βάσει των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων, το Συνέδριο θα προβάλλεται ταυτόχρονα διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.livemed.gr

Εγγραφές

Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση επιτρέπεται μόνο σε Επαγγελματίες Υγείας
και σε προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι είναι απαραίτητο να βεβαιώνουν την ιδιότητά τους,
προσκομίζοντας αντίστοιχο αποδεικτικό στοιχείο.

Οδηγίες φυσικής παρακολούθησης

Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο με φυσική παρουσία θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Στη συνεδριακή αίθουσα θα επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων με την απαραίτητη απόσταση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία αφορά την άφιξη στο συνεδριακό χώρο και όχι το πότε πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική εγγραφή.

Στους συμμετέχοντες θα σταλεί στο email τους ηλεκτρονικό badge (barcode) που θα πρέπει να σκανάρουν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα.

Οδηγίες διαδικτυακής παρακολούθησης

Εάν είσαστε νέος χρήστης παρακαλούμε ακολουθήστε τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία στο www.livemed.gr (πατήστε στο πεδίο Register / Εγγραφή).

Η δημιουργία λογαριασμού είναι δωρεάν και υποχρεωτική για την παρακολούθηση των ομιλιών.
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό στο Livemed χρησιμοποιήστε τους κωδικούς σας για να συνδεθείτε, επιλέξτε την κατηγορία Live και το συνέδριο που θέλετε να παρακολουθήσετε και στη συνέχεια το εικονίδιο Go Live ή Go Virtual.

Μόρια – Πιστοποιητικό

Σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS θα χορηγηθούν 23 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits). Το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου σε όσους συνέδρους παρακολούθησαν το 60% των συνολικών ωρών του επιστημονικού προγράμματος. Ο αριθμός Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD), θα υπολογιστεί βάσει του χρόνου παρακολούθησης που θα καταγραφεί στο σύστημα καταμέτρησης στην είσοδο της αίθουσας, καθώς και στην πλατφόρμα Livemed.
Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά μπορούν να παραλάβουν το πιστοποιητικό τους απευθείας από την πλατφόρμα μέσω του πεδίου «Παραλαβή Πιστοποιητικού», το οποίο ενεργοποιείται μετά τη λήξη του Συνεδρίου και θα είναι ενεργό έως την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την λήξη του συνεδρίου.
Στους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, το πιστοποιητικό θα αποσταλεί στο e-mail που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: