Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Παραδοσιακά” και με καλοκαιρία τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης

|> Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, εκπροσώπησε σήμερα στον Πειραιά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Στυλιανίδης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά και έπειτα μετέβη στην πύλη Ε7 του λιμένα Πειραιά, όπου παρακολούθησε τον Αγιασμό των υδάτων. Στην δοξολογία και στην ρίψη του Σταυρού παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος (εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής). Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε  η βουλευτής  Νίνα Κασιμάτη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο  βουλευτής Παναγιώτης Δουδωνής, τους ‘’Σπαρτιάτες’’ ο πρόεδρός τους Βασίλειος Στίγκας, την ‘’Ελληνική Λύση’’ οι πολιτευτές Νικόλαος  Σούτας και Ιωάννης Τσιτούρης και την ‘’Νίκη’’ ο βουλευτής Νικόλαος Βρεττός.

Επίσης παρευρέθηκαν ο βουλευτής των ‘’Σπαρτιατών’’ Αλέξανδρος Ζερβέας, οι  πρώην  βουλευτές   Γιάννης Μελάς,  Νικόλαος Μανωλάκος  και Χριστόφορος  Μπουτσικάκης, η αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο αντιπεριφερειάρχης  Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (ΑΜΚΕ) Σταύρος Βοϊδονικόλας,  η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Εθελοντισμού  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και ο περιφερειακός σύμβουλος  Δημήτρης Κατσικάρης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τον Σταυρό ανέσυραν από τα νερά του λιμανιού του Πειραιά μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Στη διάρκεια της τελετής παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο υπουργός, ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους! Είναι μια μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, Ημέρα Αγιασμού των υδάτων. Οι Έλληνες, απανταχού, γιορτάζουμε με μεγαλοπρέπεια αυτή την ημέρα. Είναι μια ημέρα που μας ενώνει, είναι μια ημέρα που μας κάνει πιο δυνατούς. Εύχομαι η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα μας, όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, όλοι όσοι άνθρωποι βρίσκονται στη θάλασσα, να έχουν ήρεμες θάλασσες. Εμείς, ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα είμαστε πάντα δίπλα τους να λύνουμε τα προβλήματά τους με πρακτικό και άμεσο τρόπο, δίχως πολλά λόγια, αλλά με πράξεις. Ευχαριστώ πολύ, Χρόνια Πολλά!».

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Ρούσσεν», η οποία συμμετείχε εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων και αντάλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη επισημότητα τελέστηκε, όπως κάθε χρονιά, ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά.

Ήταν μια πραγματικά λαμπρή τελετή στο κεντρικό λιμάνι της χώρας, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο του σημαντικού αυτού εορτασμού για την Ορθοδοξία, για όλους τους Έλληνες. Εύχομαι να έχουμε φώτιση και να καταβάλλουμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το 2024 να είναι μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: